Przygotowanie: 15 min.
Porcja dla 4 osób :
● 2 melony (o wadze 500 g każdy)
● 100 g truskawek
● 100 g malin
● 100 g jeżyn
● 1 kiść czarnych winogron
● 10 listków świeżego estragonu
● 4 łyżki syropu z agawy
Przygotowanie:
Melony przetnij na pół, usuń gniazda nasienne, z jednego wybierz miąższ, wycinając kulki łyżeczką paryską, odstaw. Miąższ z drugiego melona zmiksuj z drobno poszatkowanymi listkami estragonu (kilka listków odłóż de dekoracji).
Wlej na dno miszczek lub głębokich talerzy coulis (sos) z melona, a następnie wyłóż kulki melona oraz pozostałe owoce (duże truskawki przetnij na pół), udekoruj pozostałymi listkami estragonu, polej syropem z agawy i delikatnie wymieszaj. Ilość syropu z agawy dozuj wedle uznania.