KobiecePorady.pl

Tarta z zielonymi szparagami, serem i cebulką dymką

Nastał sezon na szparagi, proponuję Wam zatem przepis na tartę ze szparagami, cebulką, żółtym serem i parmezanem, na spodzie z ciasta francuskiego.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Zupa krem z selera z jabłkiem Granny Smith

    Ta prosta a zarazem wykwintna zupa krem z selera jest naprawdę przepyszna, dlatego postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na nią i gorąco Was zachęcam do jej przygotowania.

  • Zdrowe ciasteczka z bakaliami, pestkami i ziarnami

    To jedne z moich ulubionych ciasteczek, idealne do herbaty i kawy, na śniadanie, podwieczorek, przekąskę, łatwe w przygotowaniu, bez dodatku mąki (lub z odrobiną mąki kokosowej), bez cukru, z dodatkiem syropu z agawy o niskim indeksie glikemicznym.  Możecie skomponować własny skład ciasteczek, dodając do nich bakalie, pestki, nasiona, które lubicie np. sezamu, lnu, chia. Ja dodaję do nich za każdym co innego, to, co akurat mam pod ręką.

  • Zupa krem z selera z jabłkiem Granny Smith

    Ta prosta a zarazem wykwintna zupa krem z selera jest naprawdę przepyszna, dlatego postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na nią i gorąco Was zachęcam do jej przygotowania.

  • Zdrowy chleb gryczany z ziarnami

    Tym razem proponuję Wam przepis na zdrowy chleb gryczany z dodatkiem nasion lnu, chia, pestek dyni i słonecznika oraz orzechów laskowych. Bezglutenowy, o niskim indeksie glikemicznym, ten chlebek jest źródłem zdrowych tłuszczów, błonnika, kwasów tłuszczowych omega-3, witaminy E, magnezu, cynku, białka. To również idealny chlebek na stół wielkanocny! A zatem zapraszam do skorzystania z przepisu wszystkich, którzy miłośników zdrowego odżywiania.