KobiecePorady.pl

Tarta z zielonymi szparagami, serem i cebulką dymką

Nastał sezon na szparagi, proponuję Wam zatem przepis na tartę ze szparagami, cebulką, żółtym serem i parmezanem, na spodzie z ciasta francuskiego.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Złoto jako finansowy plan B. Dlaczego warto inwestować przez cały rok – także w wakacje?

    Wakacje to okres, który wielu osobom kojarzy się z wypoczynkiem, podróżami i większymi wydatkami. Niewielu w tym czasie myśli o inwestowaniu, a jeszcze mniej o budowaniu finansowego bezpieczeństwa. Tymczasem właśnie letni okres, z charakterystycznym dla niego obciążeniem domowego budżetu, jest doskonałym momentem, by przyjrzeć się swoim oszczędnościom i zaplanować coś więcej niż tylko sezonowe wydatki.

  • Sałatka z pora z jajkiem w koszulce

    Ta prosta a zarazem wykwintna sałatka jest niezwykle smaczna, wymaga niewielu składników i przygotowanie jej nie zajmuje dużo czasu, jest również idealna dla osób dbających o linię.

  • Keks z komosy ryżowej z mleczkiem kokosowym i gorzką czekoladą

    Dla miłośników kuchni wegetariańskiej i nie tylko, mam dzisiaj przepis na deser z komosą ryżową, mleczkiem kokosowym, który może być pomysłem na deser wielkanocny. Życzę Wam wszystkim radosnych Świąt Wielkanocnych!

  • Zdrowe ciasteczka z bakaliami, pestkami i ziarnami

    To jedne z moich ulubionych ciasteczek, idealne do herbaty i kawy, na śniadanie, podwieczorek, przekąskę, łatwe w przygotowaniu, bez dodatku mąki (lub z odrobiną mąki kokosowej), bez cukru, z dodatkiem syropu z agawy o niskim indeksie glikemicznym.  Możecie skomponować własny skład ciasteczek, dodając do nich bakalie, pestki, nasiona, które lubicie np. sezamu, lnu, chia. Ja dodaję do nich za każdym co innego, to, co akurat mam pod ręką.