KobiecePorady.pl

Deser z marakui i mango z bazylią i syropem z agawy

Dzisiaj proponuję Wam zupełnie prosty przepis na deser owocowy z marakui i mango, który szczególnie polecam osobom dbającym o linię i unikającym cukru. Zawiera tylko odrobinę syropu z agawy, i listki bazylii. Można go również podać na śniadanie, na podwieczorek lub na letni bufet.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Złoto jako finansowy plan B. Dlaczego warto inwestować przez cały rok – także w wakacje?

    Wakacje to okres, który wielu osobom kojarzy się z wypoczynkiem, podróżami i większymi wydatkami. Niewielu w tym czasie myśli o inwestowaniu, a jeszcze mniej o budowaniu finansowego bezpieczeństwa. Tymczasem właśnie letni okres, z charakterystycznym dla niego obciążeniem domowego budżetu, jest doskonałym momentem, by przyjrzeć się swoim oszczędnościom i zaplanować coś więcej niż tylko sezonowe wydatki.

  • Chef, który gra smakiem – Andrea Camastra

    Za kulinarnym sukcesem stoi zawsze człowiek – z wizją, charakterem i nieustannym głodem doskonałości. W polskim fine diningu takim człowiekiem bez wątpienia jest Andrea Camastra, czyli włoski szef kuchni, który jest rekordzistą, jeżeli chodzi o liczbę zdobytych gwiazdek dla swoich restauracji. Jako pierwszy, choć sam pochodzi z Apulii, postanowił polskie dania podnieść do rangi małych dzieł sztuki: w jego restauracji mizeria przybiera formę okrągłej praliny, a oklepane pierogi ruskie serwowane są w cieście dim-sum z dodatkiem wędzonej śmietany. To on postawił na polski wine pairing, polskich dostawców i polskie produkty. Był też jednym z prekursorów „casual fine diningu” w naszym kraju i ukształtował nową generację talentów.

  • Zdrowy chleb gryczany z ziarnami

    Tym razem proponuję Wam przepis na zdrowy chleb gryczany z dodatkiem nasion lnu, chia, pestek dyni i słonecznika oraz orzechów laskowych. Bezglutenowy, o niskim indeksie glikemicznym, ten chlebek jest źródłem zdrowych tłuszczów, błonnika, kwasów tłuszczowych omega-3, witaminy E, magnezu, cynku, białka. To również idealny chlebek na stół wielkanocny! A zatem zapraszam do skorzystania z przepisu wszystkich, którzy miłośników zdrowego odżywiania.

  • Zdrowe ciasteczka z bakaliami, pestkami i ziarnami

    To jedne z moich ulubionych ciasteczek, idealne do herbaty i kawy, na śniadanie, podwieczorek, przekąskę, łatwe w przygotowaniu, bez dodatku mąki (lub z odrobiną mąki kokosowej), bez cukru, z dodatkiem syropu z agawy o niskim indeksie glikemicznym.  Możecie skomponować własny skład ciasteczek, dodając do nich bakalie, pestki, nasiona, które lubicie np. sezamu, lnu, chia. Ja dodaję do nich za każdym co innego, to, co akurat mam pod ręką.