KobiecePorady.pl

Keks z komosy ryżowej z mleczkiem kokosowym i gorzką czekoladą

Dla miłośników kuchni wegetariańskiej i nie tylko, mam dzisiaj przepis na deser z komosą ryżową, mleczkiem kokosowym, który może być pomysłem na deser wielkanocny. Życzę Wam wszystkim radosnych Świąt Wielkanocnych!

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Deser z marakui i mango z bazylią i syropem z agawy

    Dzisiaj proponuję Wam zupełnie prosty przepis na deser owocowy z marakui i mango, który szczególnie polecam osobom dbającym o linię i unikającym cukru. Zawiera tylko odrobinę syropu z agawy, i listki bazylii. Można go również podać na śniadanie, na podwieczorek lub na letni bufet.

  • Carpaccio z łososia, marchewki, rzodkiewki i awokado

    To carpaccio z łososia z dodatkiem marchewki, rzodkiewki i awokado w sosie sojowym z dodatkiem sezamu stanowi elegancką i wywintną przekąskę o wyrafinowanym smaku. Gorąco polecam!

  • Carpaccio z łososia, marchewki, rzodkiewki i awokado

    To carpaccio z łososia z dodatkiem marchewki, rzodkiewki i awokado w sosie sojowym z dodatkiem sezamu stanowi elegancką i wywintną przekąskę o wyrafinowanym smaku. Gorąco polecam!

  • Brioche perdue czyli odzyskana brioszka z mandarynkami

    Prosty, niezwykle smaczny deser, który można przygotować z czerstwej lub nieco suchej brioszki, chałki lub chleba, z owocami sezonowymi, zimą np z mandarynkami lub jabłkami, latem z owocami leśnymi , malinami, truskawkami, poziomkami, podany dodatkowo z gałką lodów. Można go podać na śniadanie, deser, podwieczorek, do herbaty.To jeden z moich ulubionych deserów, do którego przygotowania można wykorzystać właśnie czerstwy chleb czy chałkę, jak również owoce, które akurat mamy w domu. Podaję Wam dwie wersje tego deseru, klasyczną, jak również wegańską.