KobiecePorady.pl

Keks z komosy ryżowej z mleczkiem kokosowym i gorzką czekoladą

Dla miłośników kuchni wegetariańskiej i nie tylko, mam dzisiaj przepis na deser z komosą ryżową, mleczkiem kokosowym, który może być pomysłem na deser wielkanocny. Życzę Wam wszystkim radosnych Świąt Wielkanocnych!

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Carpaccio z łososia, marchewki, rzodkiewki i awokado

    To carpaccio z łososia z dodatkiem marchewki, rzodkiewki i awokado w sosie sojowym z dodatkiem sezamu stanowi elegancką i wywintną przekąskę o wyrafinowanym smaku. Gorąco polecam!

  • Pudding z nasion chia, malin i mango

    Dziś mam dla Was przepis na prosty, zdrowy, dietetyczny deser z udziałem owoców, nasion chia, pestek dyni i mleczka kokosowego, z dodatkiem syropu z agawy. Kolorowy, apetyczny deser, po który możecie sięgnąć bez wyrzutów sumienia.

  • Tarta z zielonymi szparagami, serem i cebulką dymką

    Nastał sezon na szparagi, proponuję Wam zatem przepis na tartę ze szparagami, cebulką, żółtym serem i parmezanem, na spodzie z ciasta francuskiego.

  • Zdrowy chleb gryczany z ziarnami

    Tym razem proponuję Wam przepis na zdrowy chleb gryczany z dodatkiem nasion lnu, chia, pestek dyni i słonecznika oraz orzechów laskowych. Bezglutenowy, o niskim indeksie glikemicznym, ten chlebek jest źródłem zdrowych tłuszczów, błonnika, kwasów tłuszczowych omega-3, witaminy E, magnezu, cynku, białka. To również idealny chlebek na stół wielkanocny! A zatem zapraszam do skorzystania z przepisu wszystkich, którzy miłośników zdrowego odżywiania.