PRZEPIS /porcja/
- jajko
- 10g odżywki białkowej
- 15g mąki kokosowej
- 10g mąki orzechowej
- kawałek startej cukinii
- łyżeczka karobu
- szczypyta soli, proszku do pieczenia
Polewa:
- 20g mleczka kokosowego
- 5g odżywki białkowej
- łyżeczka kakao
- 10g słonecznika
- 10g masła orzechowego
Przygotowanie:
Składniki na placki dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Patelnię teflonową rozgrzać i smażyć na niej na małym ogniu placki z obu stron. W międzyczasie mleczko kokosowe połączyć z masłem orzechowym, kakao i odżywką. W małym rondelu podprażyć słonecznik, dolać masę czekoladową i chwilkę podgrzewać aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotowe placki podawać z kremem czekoladowym.