KobiecePorady.pl

Lody truskawkowo-jogurtowe z bananami

Z całego serca polecam lody domowe, gdyż są znacznie smaczniejsze niż te dostępne w sklepach. Ich największą zaletą jest to, że są pozbawione dodatków - konserwantów, barwników, słodzików i innych "ulepszaczy". Dodatkowo nie zawierają też jajek, dlatego mogą je jeść nawet młodsze dzieci.

Marta -

Powiązane artykuły

  • Marzenie mrówkojada - szybki makowiec bez mąki

    Pod tą śmieszną nazwą kryje się przepyszne ciasto makowe z jabłkami i kaszą manną, przypominające swoim wyglądem mrowisko:) To idealny zamiennik tradycyjnego drożdżowego makowca, którego zrobienie zabiera mnóstwo czasu i energii.

  • Przepisy na smaczne, warzywne ciasta, które zrobisz w prosty sposób

    Ciasta, placki i babeczki z dodatkiem warzyw są teraz bardzo modne, a do tego o wiele mniej kaloryczne i bardziej wartościowe od tych tradycyjnych z dużą ilością tłuszczu i cukru. Ponieważ warzywa zawierają naturalne cukry możemy zmniejszyć ilość zwykłego cukru bez szkody dla smaku, a wilgoć z warzyw zastępuje tłuszcz. Nie dość, że takie ciasto z burakami, cukinią, dynią czy marchewką dobrze smakuje, to jeszcze jakie robi wrażenie! Domownicy i goście często nie mogą uwierzyć, że ich deser na talerzu zawiera spory dodatek warzywa. Warto przekonać się do takiego wypieku, gdyż nawet nie wyczujemy smaku konkretnego warzywa, a takie wilgotne ciasto na pewno przyjemnie nas zaskoczy.

  • Przepis na klasyczny lukier królewski

    Święta coraz bliżej, więc pora na pierniczki, a przedewsystkim na ozdabianie ich. W sklepach można dostać gotowy lukier, jednak ze względu na mój tradycjonalizm robię własny lukier - klasyczny.

  • Przepis na klasyczny lukier królewski

    Święta coraz bliżej, więc pora na pierniczki, a przedewsystkim na ozdabianie ich. W sklepach można dostać gotowy lukier, jednak ze względu na mój tradycjonalizm robię własny lukier - klasyczny.