KobiecePorady.pl

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Przepyszny sernik w świątecznym klimacie - z białą czekoladą i świeżą żurawiną. Rozpływający się w ustach, aksamitny, delikatny i nie za ciężki. Z kawałkami słodkiej czekolady w masie serowej i kwaśnymi owocami na wierzchu

Cukry Proste -

Powiązane artykuły

  • Ciasto baza na puszyste muffinki

    Nie znam chyba osoby, która nie lubiłaby muffinek. Najlepsze jest w nich to, że gdy ma się naprawdę dobry i sprawdzony przepis podstawowy, można szaleć ze smakami i dodatkami. Wystarczy dodać coś od siebie, aby stworzyć zupełnie unikalny smak. Ja długo szukałam idealnego przepisu na muffiny. Niejedna próba zakończyła się zakalcem. Po długich poszukiwaniach jednak mam przepis, który od dawna mnie nie zawiódł. Co więcej, z miłą chęcią się nim z Wami podzielę.

  • Fasolka szparagowa w nowej odsłonie. Genialny dodatek do każdego obiadu

    Wielu z nas z utęsknieniem czeka na pierwsze dni lata, a wraz z nim na początek sezonu na pyszne warzywo strączkowe, którym jest fasolka szparagowa. Fasolki szparagowej nie można jeść na surowo, gdyż zawiera substancje toksyczne, które rozkładają się dopiero podczas gotowania. Bardzo ważne jest, aby fasolkę gotować w niewielkiej ilości wody, a najlepiej na parze, gdyż wtedy straci mniej cennych składników i zachowa więcej smaku. W Polsce występują dwie odmiany fasolki szparagowej: żółta, która charakteryzuje się kremowym, delikatnym smakiem, a w dodatku jest bogata w potas i fosfor oraz fasolka zielona, która jest bardziej wyrazista w smaku. Zielona fasolka zawiera spore ilości witaminy A i kwasu foliowego oraz żelaza. Na szczęście nie musimy się ograniczać i możemy gotować raz jedną, a raz drugą. Aby nam się nie znudziła tradycyjna fasolka z masłem i zrumienioną bułką, warto wypróbować inne sposoby jej przygotowania.

  • Kilka sprawdzonych przepisów na orzeźwiający sernik na zimno

    Sernik na zimno, to przepyszny, orzeźwiający torcik, po którego polecamy sięgać szczególnie w ciepłe dni, gdy chcemy uniknąć włączania piekarnika. Doskonale smakuje zarówno dorosłym, jak i dziecom. W sezonie truskawkowym polecamy sięgnąć właśnie po te owoce, ale wyśmienicie smakuje również z jagodami lub brzoskwiniami.

  • Fasolka szparagowa w nowej odsłonie. Genialny dodatek do każdego obiadu

    Wielu z nas z utęsknieniem czeka na pierwsze dni lata, a wraz z nim na początek sezonu na pyszne warzywo strączkowe, którym jest fasolka szparagowa. Fasolki szparagowej nie można jeść na surowo, gdyż zawiera substancje toksyczne, które rozkładają się dopiero podczas gotowania. Bardzo ważne jest, aby fasolkę gotować w niewielkiej ilości wody, a najlepiej na parze, gdyż wtedy straci mniej cennych składników i zachowa więcej smaku. W Polsce występują dwie odmiany fasolki szparagowej: żółta, która charakteryzuje się kremowym, delikatnym smakiem, a w dodatku jest bogata w potas i fosfor oraz fasolka zielona, która jest bardziej wyrazista w smaku. Zielona fasolka zawiera spore ilości witaminy A i kwasu foliowego oraz żelaza. Na szczęście nie musimy się ograniczać i możemy gotować raz jedną, a raz drugą. Aby nam się nie znudziła tradycyjna fasolka z masłem i zrumienioną bułką, warto wypróbować inne sposoby jej przygotowania.