KobiecePorady.pl

Łosoś pod kurkową kruszonką

Dzisiaj proponuję Wam prosty i smaczny przepis z udziałem łososia, pieczonego w piekarniku pod kruszonką z kurek, smakuje rewelacyjnie, gorąco polecam!

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Sernik Dyniowy

    Dynia, pomarańczowa królowa jesiennych stołów. To uniwersalne warzywo o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni idealnie nadaje się do dań słonych, jak i słodkich. Swoją dynię wykorzystałam do upieczenia miękkiego o pięknym kolorze i rozpływającego się w ustach sernika dyniowego. Jest to obowiązkowe ciasto jesieni :) Zapraszam na przepis.  

  • Bretoński far ze śliwkami

    Far breton czyli jeden z typowych bretońskich deserów, którego nazwa wywodzi się  z łacińskiego, w którym far oznacza « mąkę » , ponieważ w XVIII wieku używano do jego przygotowania głównie żytniej mąki, cukru i mleka. Z czasem przepis ten został wzbogacony o jajka, suszone śliwki i rum. Dzisiaj  far breton jest nie tylko tradycyjnym ciastem regionu Bretanii, ale należy również do klasyków francuskiego cukiernictwa.

  • Muffinki z jeżynami

    Sezon na dzikie jeżyny już powoli się kończy,więc warto wykorzystać je do przygotowania przetworów, deserów i wypieków, ponieważ są zasobne w wiele składników odżywczych i witamin. Ja proponuję Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu muffinki z jeżynami!

  • Muffinki z jeżynami

    Sezon na dzikie jeżyny już powoli się kończy,więc warto wykorzystać je do przygotowania przetworów, deserów i wypieków, ponieważ są zasobne w wiele składników odżywczych i witamin. Ja proponuję Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu muffinki z jeżynami!