KobiecePorady.pl

Muffinki z jeżynami

Sezon na dzikie jeżyny już powoli się kończy,więc warto wykorzystać je do przygotowania przetworów, deserów i wypieków, ponieważ są zasobne w wiele składników odżywczych i witamin. Ja proponuję Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu muffinki z jeżynami!

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Lekka zmiana diety pomaga zapobiec wielu chorobom

    Dzisiaj znowu będzie zdrowy post. Ostatnio mam małe problemy ze zdrowiem, dlatego zwróciłam większą uwagę na to co jem. Przede wszystkim  mam mało magnezu i żelaza. W suszonych owocach czy orzechach jest wiele witamin i minerałów, które są korzystne dla funkcjonowania naszego organizmu. Sól i ocet też mają wiele korzyści zdrowotnych, ale trzeba wybrać te lepsze. Wymienione niżej produkty znajdziecie w sklepie BioIndygo http://bioindygo.pl/

  • Kasza jaglana i płatki jaglane- właściwości oraz sposób przygotowania

    W dzisiejszym poście opowiem Wam o mojej ulubionej kaszy- kaszy jaglanej, a przy okazji o płatkach jaglanych. Dowiecie się jakie właściwości mają te produkty, jak je przyrządzać, do czego dodawać oraz o ich korzyściach zdrowotnych.

  • Łosoś pod kurkową kruszonką

    Dzisiaj proponuję Wam prosty i smaczny przepis z udziałem łososia, pieczonego w piekarniku pod kruszonką z kurek, smakuje rewelacyjnie, gorąco polecam!

  • Bretoński far ze śliwkami

    Far breton czyli jeden z typowych bretońskich deserów, którego nazwa wywodzi się  z łacińskiego, w którym far oznacza « mąkę » , ponieważ w XVIII wieku używano do jego przygotowania głównie żytniej mąki, cukru i mleka. Z czasem przepis ten został wzbogacony o jajka, suszone śliwki i rum. Dzisiaj  far breton jest nie tylko tradycyjnym ciastem regionu Bretanii, ale należy również do klasyków francuskiego cukiernictwa.