Marchewka
Odpowiada ona za utrzymanie zdrowego kolorytu skóry. Dzięki częstemu spożywaniu tego warzywa nasza skóra jest promienna i wygląda młodo, jędrnie i zdrowo. Witamina A zawarta w marchewce, pozwala na odpowiednie dotlenienie skóry, uelastycznienie i wzmocnienie.
Szpinak i brokuły
Zielone warzywa odpowiedzialne są za spowolnienie procesu starzenia się naszej skóry. Dzięki spożywaniu ich przynajmniej dwa razy w tygodniu fundujemy sobie efekt botoksu bez ingerencji lekarza. Prościej, zdrowiej, szybciej i efektywniej.
Ryby
Ryby są elementem diety zalecanej każdemu. Są zdrowie i bogate w koenzym Q10 posiadający właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu nasza skóra wygląda promiennie i młodo.
Bakalie (migdały, orzechy)
Bakalie dostarczają naszej skórze spore ilości witaminy E. Dzięki czemu poprawia się jej kondycja, wzmacniają się włókna kolagenowe oraz ujędrnia i uelastycznia się ona. Warto zaznaczyć, iż witamina E działa zbawiennie w kwestii przeciwdziałania stanom zapalnym skóry.
Awokado
Stereotypowo przyjęło się, że awokado jest dosyć kalorycznym produktem. Jednak to właśnie w tej kaloryczności tkwi klucz do sukcesu. To właśnie awokado jako jedno z nielicznych produktów silnie nawilża i uelastycznia skórę.