KobiecePorady.pl

Nie ma sukcesu bez wysiłku, czyli jak dojść do idealnej sylwetki w każdej porze roku

Aby coś uczciwie osiągnąć zawsze trzeba w to włożyć trochę wysiłku i pracy. Nie ma wyjątku w wypadku sylwetki i odchudzania. Żeby osiągnąć kształty i formę, o których się marzy, nie warto stosować głodówek, diet krótkotrwałych, w trakcie których gubi się szybko dużo kilogramów.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Życie bez kotleta – czy tak się da?

    Od dawna trwa spór o to, czy można normalnie funkcjonować bez mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego. Z jednej strony obserwujemy żywienie konserwatywne oparte o mięso i produkty zwierzęce, z drugiej teoriom tym zaprzeczają sportowcy wegetarianie, weganie i ich rosnąca grupa w społeczeństwie na co dzień. Spór jest dość emocjonalny, a więc warto usunąć z niego zbędne zupełnie emocje i skupić się jedynie na faktach.

  • Czy można żyć bez mięsa? Czy warto próbować?

    Przynajmniej od kilkudziesięciu lat trwa niezakończony spór o to, czy w codziennej diecie, mięso i inne produkty zwierzęce są potrzebne. Większość z nas można podzielić w prosty sposób: na zwolenników kotleta i stanowczych jego przeciwników. Pierwsza grupa optująca za tradycyjną kuchnią i druga – wegetarianie i weganie.

  • Jak zacząć biegać? Krótki poradnik dla początkujących.

    Bieganie jest dziś coraz popularniejszym zajęciem dla Polaków i Polek. Chętnie biegamy w miastach i na wsiach, a biegacze w krajobraz miast wkomponowali się na stałe do tego stopnia, że powstają dla nich specjalne ścieżki. Niewątpliwie, to jeden z najprostszych sportów, który jednocześnie zapewnia wiele korzyści zdrowotnych. Bieganie ćwiczy jednocześnie ciało i ducha, bowiem tylko najbardziej wytrwali będą w stanie przygotować się do startów w dużych imprezach biegowych. Wielu z nas ma jednak problem z rozpoczęciem treningów. Jak zacząć biegać?

  • Czy można żyć bez mięsa? Czy warto próbować?

    Przynajmniej od kilkudziesięciu lat trwa niezakończony spór o to, czy w codziennej diecie, mięso i inne produkty zwierzęce są potrzebne. Większość z nas można podzielić w prosty sposób: na zwolenników kotleta i stanowczych jego przeciwników. Pierwsza grupa optująca za tradycyjną kuchnią i druga – wegetarianie i weganie.