KobiecePorady.pl

Owsianka bez gotowania - w tej wersji posmakuje każdemu!

Wszyscy wiemy, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dostarcza nam sporej dawki energii, dzięki której możemy stawić czoło naszym obowiązkom, a do tego pozostawia uczucie sytości na długo. Jeżeli na samą myśl o owsiance tracisz apetyt , lub twierdzisz że nie masz czasu jej przyrządzić to wypróbuj ten szybki przepis.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • 5 przekąsek z użyciem gotowego ciasta francuskiego. Musisz spróbować!

    Zdecydowanie gotowe ciasto francuskie warto mieć w lodówce! Pomysłów na to, co z niego zrobić jest mnóstwo. Można z niego wyczarować pyszne przekąski, gdy niezapowiedziani goście już w progu, a także smaczny obiad czy kolację dla domowników. Przekąski z ciasta francuskiego to doskonały pomysł na przyjęcie na świeżym powietrzu zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych.

  • Jak wykorzystać mięso z rosołu?

    Często zdarza się ,że nie mamy co zrobić z mięsem z rosołu, bo albo już mamy przygotowane drugie danie albo zwyczajnie takiego mięsa nie lubimy. Pomysłów na jego wykorzystanie jest wiele. Mięso z niedzielnego rosołu spokojnie może poczekać w lodówce na drugi dzień. Dobrym pomysłem jest również zamrożenie oddzielonego od kości mięsa, by można je było wykorzystać w przyszłości. Takie gotowane mięso idealnie sprawdza się jako farsz do pierogów, pasztecików, naleśników a także jako główny składnik potrawki z kurczaka.

  • Przepis na młodą kapustę - przynajmniej raz w roku musisz taką przyrządzić!

    Właśnie teraz na wiosnę ,jest czas, aby korzystać z młodych warzyw, które są wyjątkowo smaczne. Taka młoda kapusta jest najlepsza na świecie! Każda młoda główka przyniesiona do domu, aż krzyczy do nas –wiosna, już jest wiosna! Pamiętajmy, że to warzywo jest niskokaloryczne i lekkostrawne, pod warunkiem, że zrezygnujesz z dodatku tłustego boczku, golonki czy kiełbasy. My polecamy do niej młode ziemniaczki. Skrobane oczywiście!

  • Rabarbarowe szaleństwo - sprawdzone przepisy na smaczne potrawy z rabarbarem

    Rabarbar to bylina, która jest warzywem. W kuchni zastosowanie znalazły części liści, nazywane ogonkami liściowymi. Im czerwieńszy rabarbar, tym słodszy smak. Zawarte w rabarbarze substancje mają właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i wspomagające układ krążenia. Możemy z niego zrobić różnego rodzaju ciasta, kompot, konfiturę a także dodać do dań wytrawnych. Rabarbar świetnie znosi mrożenie, więc warto zrobić zapasy na zimę.