KobiecePorady.pl

Pieczona dorada z pomarańczą, limonką i żurawiną

Dorada w wersji świątecznej, pieczona w sosie pomarańczowo-limonkowym, aromatyzowana cynamonem, imbirem oraz goździkami. Upieczona ryba jest delikatna, soczysta i bardzo aromatyczna. Idealna propozycja dla smakoszy ryb. Smacznego!

Magda (La grande e la piccola cu -

Powiązane artykuły

  • Szybki przepis z dodatkiem awokado

    Idealny dodatek do obiadu lub kolacji. Przepis również  sprawdzi się jako smaczny lunchbox do pracy lub szkoły.

  • Makowiec bez jajek i glutenu

    Przyznam uczciwie, że jeszcze do niedawna „nie miałam ręki” do makowców. Jak przed chwilą obliczyłam, makowce dotąd piekłam jedynie trzy razy, a było to w czasach, gdy do wypieków używałam białego cukru i mąki. Dwukrotnie spod moich rąk wyszła makowa rolada drożdżowa, która choć bez zarzutu w smaku, to nieestetycznie pękała, tracąc swój piękny kształt. Innym razem upiekłam klasyczny makowiec, który okazał się tak kruszyć, że zamiast ciasta otrzymałam formę pełną sypkiego maku z orzechami.

  • Ciasto miodowe z kremem z mascarpone

    Pyszne i niezwykle aromatyczne ciasto miodowe, przygotowane z mąki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałką muszkatałową a udekorowane kremem z mascarpone.

  • Girlanda z imbirowych ciasteczek

    Przepis na wspaniałą, świąteczną girlandę z imbirowych ciasteczek.