KobiecePorady.pl

Pieczony schab z szynką parmeńską i pomarańczami

Przepis na pieczony schab z szynką parmeńską i pomarańczami.

Magda (La grande e la piccola cu -

Powiązane artykuły

  • Przekąska "last minute" na Sylwestra: Szałowa bagietka

    Przekąska bardzo prosta, łatwa i szybka - idealna na każdą okazję, a w szczególności na Sylwestra! Potrzeba zaledwie kilku produktów, trochę przypraw i ok. 30 minut, by zapełnić niejeden brzuch i zakoczyć pozytywnie gości ;) Jedna bagietka starcza dla ok. 3 osób, oczywiście w charakterze przekąski/przystawki.

  • Makowiec bez jajek i glutenu

    Przyznam uczciwie, że jeszcze do niedawna „nie miałam ręki” do makowców. Jak przed chwilą obliczyłam, makowce dotąd piekłam jedynie trzy razy, a było to w czasach, gdy do wypieków używałam białego cukru i mąki. Dwukrotnie spod moich rąk wyszła makowa rolada drożdżowa, która choć bez zarzutu w smaku, to nieestetycznie pękała, tracąc swój piękny kształt. Innym razem upiekłam klasyczny makowiec, który okazał się tak kruszyć, że zamiast ciasta otrzymałam formę pełną sypkiego maku z orzechami.

  • Jaglane trufle rumowe

    Ci, którzy kaszę jaglaną kojarzą wyłącznie pod mało atrakcyjną, rozgotowaną i gorzkawą postacią mogą przeżyć nie lada szok. Oto bowiem kasza w wydaniu wytwornym i eleganckim – jako baza wytrawnych trufli z nutą rumu i o zmysłowym smaku czekolady. Trufli rozpływających się w ustach, rozpustnie alkoholowych i tak zaciekle skrywających swój sekret, że praktycznie niemożliwym jest rozpoznanie, iż kryją w sobie kaszę. Fakt, że to słodkości wegańskie, bez nabiału i cukru może jedynie pogłębić zachwyt nad nimi. Wyjątkowe czekoladki na wyjątkowe okazje.

  • Krem marchewkowy z chrupiącą ciecierzycą

    Zupa marchewkowa z dodatkiem mleka kokosowego to już klasyka jesiennej i zimowej kuchni. Naturalnie słodka, odżywcza, rozgrzewająca za sprawą świeżego imbiru, pachnąca hinduskimi przyprawami. Urzeka smakiem, prostotą i szybkością przygotowania – od obrania marchewek do nalania zupy na talerz nie minie nawet pół godziny. Świetnie smakuje z ciecierzycą – zwykle jedzoną w formie przekąski, obtoczoną w pikantnych przyprawach i upieczoną na chrupko. To taki posiłek, który nie tylko nasyci, ale i wprawi w dobry nastrój.