KobiecePorady.pl

Krem marchewkowy z chrupiącą ciecierzycą

Zupa marchewkowa z dodatkiem mleka kokosowego to już klasyka jesiennej i zimowej kuchni. Naturalnie słodka, odżywcza, rozgrzewająca za sprawą świeżego imbiru, pachnąca hinduskimi przyprawami. Urzeka smakiem, prostotą i szybkością przygotowania – od obrania marchewek do nalania zupy na talerz nie minie nawet pół godziny. Świetnie smakuje z ciecierzycą – zwykle jedzoną w formie przekąski, obtoczoną w pikantnych przyprawach i upieczoną na chrupko. To taki posiłek, który nie tylko nasyci, ale i wprawi w dobry nastrój.

Even Better Food -

Powiązane artykuły

  • Pieczony schab z szynką parmeńską i pomarańczami

    Przepis na pieczony schab z szynką parmeńską i pomarańczami.

  • Ciasteczka z M&M, czyli szybkie pyszności

    Każda z nas na codzień stara się być idealną, ale gdy wracamy zmęczone do domu po pracy, szkole, studiach jedyną rzeczą na jaką mamy ochotę jest ubrać się piżamę i zjeść coś słodkiego. Wtedy ten przepis jest najlepszym rozwiązaniem, jest szybki, łatwy i efektowny. Uwaga! Z przepisu wychodzi aż 20 pysznych ciasteczek :)

  • Waniliowy sernik z jogurtów greckich na biszkoptach

    Pyszny sernik - konsystencją przypomina ptasie mleczko, jest lekkie, niezbyt słodkie i ma wyczuwalną nutę wanilii.

  • Jaglane trufle rumowe

    Ci, którzy kaszę jaglaną kojarzą wyłącznie pod mało atrakcyjną, rozgotowaną i gorzkawą postacią mogą przeżyć nie lada szok. Oto bowiem kasza w wydaniu wytwornym i eleganckim – jako baza wytrawnych trufli z nutą rumu i o zmysłowym smaku czekolady. Trufli rozpływających się w ustach, rozpustnie alkoholowych i tak zaciekle skrywających swój sekret, że praktycznie niemożliwym jest rozpoznanie, iż kryją w sobie kaszę. Fakt, że to słodkości wegańskie, bez nabiału i cukru może jedynie pogłębić zachwyt nad nimi. Wyjątkowe czekoladki na wyjątkowe okazje.