KobiecePorady.pl

Proste przepisy: Placki z cukinii w 3 odsłonach

Cukinia to warzywo uniwersalne, które można przyrządzać na wiele sposobów. Nadaje się do smażenia, duszenia, marynowania, pieczenia oraz do jedzenia na surowo. Cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Warto wiedzieć, że cukinia może być jednym z pierwszych warzyw, jakie podaje się małemu dziecku. Dzięki dużej zawartości związków odżywczych i łatwości trawienia dietetycy polecają ją już półrocznym maluchom. Dziś polecamy pyszne placki, które dodatkowo przygotowuje się bardzo szybko.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Jak ugotować idealny i aromatyczny rosół? Poradnik dla opornych

    Rosół to podstawowe i najbardziej popularne danie w wielu polskich domach. Domowy rosół jest nie tylko smaczniejszy, ale i znacznie zdrowszy niż tzw. rosół z kostki, gdyż nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, nadmiaru soli. Rosół jest podstawą większości zup, na jego bazie można przyrządzać sosy, gotować w nim ryż i kasze, czy pulpety. Dla wielu, którzy dopiero zaczynają swoją kulinarną podróż, rosół może wydawać się bardzo skomplikowanym daniem, ale już po pierwszej próbie przekonamy się, że to nic trudnego.

  • Jak ugotować idealny i aromatyczny rosół? Poradnik dla opornych

    Rosół to podstawowe i najbardziej popularne danie w wielu polskich domach. Domowy rosół jest nie tylko smaczniejszy, ale i znacznie zdrowszy niż tzw. rosół z kostki, gdyż nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, nadmiaru soli. Rosół jest podstawą większości zup, na jego bazie można przyrządzać sosy, gotować w nim ryż i kasze, czy pulpety. Dla wielu, którzy dopiero zaczynają swoją kulinarną podróż, rosół może wydawać się bardzo skomplikowanym daniem, ale już po pierwszej próbie przekonamy się, że to nic trudnego.

  • 3 łatwe przepisy na ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Smakują znakomicie!

    Zwykle ciasto drożdżowe kojarzy nam się z monotonnym i długim wyrabianiem go ręką, a do tego myślimy, że to trudne i tylko dla zaawansowanych. Nic bardziej mylnego! Oczywiście są ciasta, które wymagają większego nakładu naszej pracy, ale mamy na szczęście też takie ,które można zrobić szybko i nawet nie brudząc sobie rąk. Nie bójmy się ciasta drożdżowego!

  • Czym nadziać naleśniki: 5 propozycji farszu do naleśników na słono i pikantnie

    Naleśniki na słono i pikantnie są idealnym daniem na obiad, przekąskę lub kolację na ciepło. To danie szybkie, łatwe i niedrogie. Naleśniki możemy nadziewać wszystkim na co tylko mamy ochotę lub tym co nam zostało z obiadu, czy zalega w lodówce. Takie naleśniki można panierować lub zapiekać oraz podawać z różnymi sosami. Wystarczy korzystać z jednego, sprawdzonego ciasta, a naleśniki faszerować tym na co mamy w danej chwili ochotę.