KobiecePorady.pl

5 przepisów na najlepsze mrożone herbaty

Gdy na dworze upał, każdy szuka ochłody. Warto wtedy sięgnąć po mrożoną herbatę, gdyż skuteczniej niż napoje gazowane gaszą pragnienie. W zależności od naszego gustu i smaku możemy mrożoną herbatę przygotować z różnych rodzajów herbaty, począwszy przez herbatę czarną, zieloną sięgając aż po rooibos.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Smaczny przepis na dziś: Jak przygotować gołąbki bez zawijania?

    Oczywiście, że gołąbki zawijane w liście kapusty są pyszne! Warto jednak wiedzieć, że istnieją gołąbki, których zawijać nie trzeba, a kapustę i tak w sobie mają. Takie gołąbki nie wymagają tak dużo pracy jak te tradycyjne, a przy okazji mamy obiad na dwa dni. Proponujemy również, aby część surowych ale obsmażonych gołąbków zamrozić. Takie zamrożone wystarczy zalać wodą lub bulionem i udusić w piekarniku właśnie wtedy, kiedy potrzebny nam taki obiad nie wymagający wiele pracy.

  • Jak urozmaicić obiad? Przepisy na obiad na słodko z wiśniami

    Chyba nie ma osoby, która nie lubi obiadów na słodko. Szczególnie latem warto korzystać z dostępnych, sezonowych owoców takich jak truskawki, wiśnie, czereśnie, czy jagody. Dobrze jest wykorzystać te pyszne owoce przygotowując przetwory, desery, czy obiady. Poniżej zamieszczamy kilka przepisów na obiad z wiśnią w roli głównej.

  • Smaczny przepis na dziś: Jak przygotować gołąbki bez zawijania?

    Oczywiście, że gołąbki zawijane w liście kapusty są pyszne! Warto jednak wiedzieć, że istnieją gołąbki, których zawijać nie trzeba, a kapustę i tak w sobie mają. Takie gołąbki nie wymagają tak dużo pracy jak te tradycyjne, a przy okazji mamy obiad na dwa dni. Proponujemy również, aby część surowych ale obsmażonych gołąbków zamrozić. Takie zamrożone wystarczy zalać wodą lub bulionem i udusić w piekarniku właśnie wtedy, kiedy potrzebny nam taki obiad nie wymagający wiele pracy.

  • Jak urozmaicić obiad? Przepisy na obiad na słodko z wiśniami

    Chyba nie ma osoby, która nie lubi obiadów na słodko. Szczególnie latem warto korzystać z dostępnych, sezonowych owoców takich jak truskawki, wiśnie, czereśnie, czy jagody. Dobrze jest wykorzystać te pyszne owoce przygotowując przetwory, desery, czy obiady. Poniżej zamieszczamy kilka przepisów na obiad z wiśnią w roli głównej.