KobiecePorady.pl

Przepis na kolorowe tabbouleh z quinoa

Kolorowe tabbouleh z komosą ryżową, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, z dodatkiem ziarenek i soku z owocu granatu, i świeżymi listkami mięty, która nada smaku, świeżości i aromatu całości. Idealna przystawka na wiosnę i na lato.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Makaron paglia e fieno z pieczonymi szparagami, pomidorkami i czarnymi oliwkami

    Przepis na makaron paglia e fieno z pieczonymi szparagami, pomidorkami i czarnymi oliwkami.

  • Przepis na sałatę z rukolą, szparagami, awokado i truskawkami

    Przepis na sałatę z rukolą, szparagami, awokado i truskawkami

  • Kawa czy herbata?

    W taki dzień jak dzisiaj, gdy pogoda zbytnio nie dopisuje warto sięgnąć po ulubioną lekturę i można rozkoszować się nią w obecności kawy lub herbaty. Ja uwielbiam i to i to, ale wiem, że są takie osoby, które lubią tylko kawę, albo tylko herbatę. Oprócz tego, że można się przy nich zrelaksować to mają one jeszcze wiele cennych właściwości. W herbacie występuje teina- alkaloid, który jest odpowiednikiem występującej w kawie kofeiny. Te substancje mają właściwości pobudzające i wzmacniające koncentracje. Herbata zawiera bardzo dużo flawonoidów (polifenoli), które mają właściwości przeciwutleniające, wiążą metale oraz chronią organizm przed wolnymi rodnikami (są one odpowiedzialne za starzenia się skóry). Herbata zawiera również teaninę, która obniża ciśnienie i wzmacnia koncentrację. Zawiera ona wiele olejków eterycznych i witamin z grupy B, które są tak bardzo potrzebne naszemu organizmowi.

  • Przepis na langosza z szynką i serem

    Hej! Część z Was może spotkała się już z langoszami, być może niektórzy nadal nie wiedzą czym konkretnie jest to danie  Jeśli chodzi o mnie to ja poznałam to je jak miałam około 10 lat.  Rodzice zabierali mnie wtedy kilka lat pod rząd na wakacje na Węgry – basenowa miejscowość Hajduszoboszlo , pewnie niektórym dobrze znana. Cały dzień spędzało się tam na basenach, nie wychodząc poza obszar całego parku wodnego. Jak wiemy woda potrafi” wyciągnąć”   .Tak więc wygłodniali  w porze obiadowej udawaliśmy się właśnie na langosze :)