KobiecePorady.pl

Przepis na risotto z truskawkami i kozim serem

Przepis na risotto z truskawkami i kozim serem.

Magda (La grande e la piccola cu -

Powiązane artykuły

  • Przepis na szparagi z jajkiem sadzonym

    Przepis na szparagi z jajkiem sadzonym. Wyglądający apetycznie przepis od blogerki.  Jeśli nie wiesz co zrobić na obiad skorzystaj z przygotowanego przepisu. 

  • Przepis na sałatkę warstwową z tuńczykiem i krakersami

    Przepis na sałatkę warstwową z tuńczykiem i krakersami

  • Przepis na szparagi z jajkiem sadzonym

    Przepis na szparagi z jajkiem sadzonym. Wyglądający apetycznie przepis od blogerki.  Jeśli nie wiesz co zrobić na obiad skorzystaj z przygotowanego przepisu. 

  • Przepis na keks z pokrzywą, oliwkami i suszonymi pomidorami

    Pokrzywa to jedna z najcenniejszych roślin leczniczych, zawiera między innymi doskonale przyswajalne żelazo, witaminę C, krzem, kwas foliowy, sole mineralne oraz wapń i magnez, cenne składniki wzmacniające i oczyszczające organizm. Najwięcej witamin zawiera młoda pokrzywa, zebrana w kwietniu, maju i na początku czerwca. Należy ją zbierać w rękawicach ogrodowych, inaczej poparzycie sobie ręce. Najlepiej zbierajcie małe pokrzywy, mają delikatniejszy smak. Liście pokrzywy sparzone wrzącą wodą przestają parzyć, można je zatem swobodnie pokroić. Można z nich wyciskać sok, ugotować zupę, lub ususzyć je i zimą pić zdrowe napary z suszonych liści. Proponuję Wam dzisiaj keks z dodatkiem liści pokrzywy, czarnych oliwek i suszonych pomidorów, zainspirowany przepisem znanego francuskiego szefa kuchnia Régisa Marcona. Ten nietypowy keks może stanowić oryginalną przekąskę na aperitif lub na imprezę.