KobiecePorady.pl

Przepis na malinową kostkę na precelkach

Paleta smaków: słodko, słono i kwaskowo. Wszystkie wzajemnie się przenikają tworząc delikatne i niebanalne ciasto. Wspaniała orzeźwiająca propozycja na niedzielne popołudnie.

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty -

Powiązane artykuły

  • Przepis na świąteczny jabłecznik z wiórkami kokosowymi

    Moja rodzina uwielbia ciasta z jabłkami. Nie wyobrażamy sobie zatem świąt Wielkanocy bez tego ciasta. Aby nieco urozmaicić tradycyjną formę jabłecznika, posypuję go na wierzchu wiórkami kokosowymi. To daje naprawdę przepyszne połączenie. Tak więc dziś zapraszam na kawałek świątecznego jabłecznika z wiórkami kokosowymi.

  • Przepis: Caryca z brzoskwiniami

    Dość popularne ciasto lekko zmodyfikowałam brzoskwiniami w syropie. Jest smaczniejsze i bardziej orzeźwiające.

  • Przepis na tęczowe „pisanki”

    Kolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobią wielkanocny stół i ucieszą dzieci.

  • Przepis na wielkanocny majonez

    Warto robić swój majonez, skoro w sklepach i reklamach TV aż roi się od tych swojskich majonezów babuni. Pytanie tylko, czy rzeczywiście swojskich i domowych? Warto, bo prawdziwej babuni nawet się nie śniło, by do domowego specjału dorzucić żółtka w proszku, olej rzepakowy rafinowany z butelki PET i substancje zagęszczające: gumę guar oraz ksantanową. Nie słyszała z pewnością o syntetycznym przeciwutleniaczu E385 (soli wapniowo-disodowej EDTA) i regulatorze kwasowości (kwasku cytrynowym), chemicznych aromatach oraz barwnikach. Prawdopodobnie zgrzeszyła powszechnym jeszcze do niedawna w kuchni octem spirytusowym bądź cukrem białym.