KobiecePorady.pl

Przepis na mleczne bułeczki truskaweczki

Efektowne i smaczne bułeczki mleczne. Są truskawkowe nie tylko wizualnie, ale i w środku.

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty -

Powiązane artykuły

  • Przepis na cytrynowy tort z limoncello

    Jeśli szukasz oryginalnego pomysłu na tort urodzinowy, zobacz przepis na cytrynowy tort z limoncello. Jest on bardzo prosty w wykonaniu, a jego przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu.

  • Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty

    Pieczone pulpeciki z cukinii są prostą, szybką w przygotowaniu i smaczną przegryzką. Chrupiąca, rumiana i lekko chrupiąca panierka kryje kremowe nadzienie, które dzięki dodatkowi ricotty i świeżych ziół staje się bardziej delikatne w smaku i niezwykle aromatyczne.  SKŁADNIKI 400 g cukinii 100 g ricotty 70 g bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 5 listków mięty 5 listków bazylii 2 gałązki natki pietruszki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach. W misce mieszamy startą cukinię, ricottę, bułkę tartą i jajko. Na koniec dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku, natkę pietruszki, listki mięty i bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę na pulpeciki mieszamy do połączenia się składników. Z masy formujemy pulpeciki, obtaczamy w bułce tartej, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pulpeciki pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przy czym w połowie pieczenia odwracamy pulpeciki na druga stronę.

  • Domowy 3bit – słodka rozpusta

    Cześć Dziewczyny! Ostatnio na blogu było o modzie, więc przyszedł czas na kulinaria Mam dla Was przepis na coś  co przyniesie każdemu łasuchowi rozkosz podniebienia – ciasto 3 bit Wykonałam je ostatnio mojej przyjaciółce na urodziny Zapewniam Was – jest przepyszne i robi się je w około godzinę. I co ważne – bez jakiegokolwiek pieczenia! Także polecam każdemu kto  chciałby szybki i smakowity deser ( a właściwie całą jego blaszkę! )

  • Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty

    Pieczone pulpeciki z cukinii są prostą, szybką w przygotowaniu i smaczną przegryzką. Chrupiąca, rumiana i lekko chrupiąca panierka kryje kremowe nadzienie, które dzięki dodatkowi ricotty i świeżych ziół staje się bardziej delikatne w smaku i niezwykle aromatyczne.  SKŁADNIKI 400 g cukinii 100 g ricotty 70 g bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 5 listków mięty 5 listków bazylii 2 gałązki natki pietruszki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach. W misce mieszamy startą cukinię, ricottę, bułkę tartą i jajko. Na koniec dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku, natkę pietruszki, listki mięty i bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę na pulpeciki mieszamy do połączenia się składników. Z masy formujemy pulpeciki, obtaczamy w bułce tartej, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pulpeciki pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przy czym w połowie pieczenia odwracamy pulpeciki na druga stronę.