KobiecePorady.pl

Sezon na jabłka – nowojorska sałatka Waldorf z kremowym sosem

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Trzy genialne właściwości herbat

    Różne rodzaje herbaty goszczą na naszych stołach właściwie każdego dnia. Ludzkość zna je od tysięcy lat, dlatego po ten napar sięga się niezwykle często. Sprawdźmy zatem, jakie właściwości mają różne rodzaje herbacianego naparu!

  • Genialne właściwości miodu - wiedziałaś o nich?

    Coraz więcej osób rezygnuje z białego cukru, zstępując go właśnie miodem. Każdy wie bowiem o tym, że jest on zdrowy. Ale czy znałaś TE jego właściwości?

  • Umami – co to za smak?

    Słodki, słony, kwaśny, gorzki – zgodnie z powszechnym wyobrażeniem to właśnie w tych czterech kategoriach nasz zmysł smaku klasyfikuje to, co jemy. Tymczasem już od blisko 20 lat w świecie smaków obecny jest także i piąty, pozornie nowy, lecz doskonale znany. Tajemniczy umami to w rzeczywistości prawdopodobnie najbardziej popularny smak w domowej kuchni, i to nie tylko tej z Dalekiego Wschodu, gdzie powstała jego nazwa, ale i naszej rodzimej, obfitującej w aromatyczne sosy i sycące zupy.

  • 5 najlepszych naturalnych przypraw do obiadu

    Gdyby nie istniały przyprawy, nasze jedzenie z pewnością byłoby dość nudne i mdłe. Dzięki nim jednak nabiera niesamowitego smaku i aromatu. Stosuj zatem TE przyprawy, a wszystko będzie pyszne: