KobiecePorady.pl

Sezon na jabłka – nowojorska sałatka Waldorf z kremowym sosem

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Wybierz TE składniki diety, dzięki którym Twoja skóra odżyje

    Skarżysz się na problemy z cerą? Być może Twoja skóra jest strasznie sucha, może wręcz przeciwnie, tłusta z wypryskami. Używasz drogich kremów i nic? Zastanów się nad tym, czy składniki diety dobrze działające na skórę znajdują się w Twoim menu czy też może ich brakuje! Wszak bardzo ważnym jest, by TE produkty pojawiały się na Twoim stole!

  • Postnie, lecz smacznie – pomysły na apetyczne dania na Wielki Post

    Oczekiwanie na święta wielkanocne może szczególnie doskwierać miłośnikom dań mięsnych. Niezależnie od tego, czy przestrzegamy postu każdego dnia przed Wielkanocą, czy jedynie w środy i piątki, duża dawka inspiracji kulinarnych ułatwi nam przygotowanie zróżnicowanych i przepysznych obiadów. Przepis na pyszne i postne danie może być bowiem zaskakująco prosty.

  • Trendy kulinarne na rok 2020 – nie daj się zaskoczyć!

    Rok 2020 upłynął pod znakiem zdrowego trybu życia i dbania o to, co jemy. Owsianka na mleczku roślinnym, a może kasza jaglana z dodatkiem warzyw i kurkumy? To były topowe pozycje kulinarne ubiegłego roku! A co przyniesie dalsza część 2020 roku? Jakie nowości pojawią się na naszych talerzach? Moc kolorów, smaków i doznań gwarantowana!

  • Umami – co to za smak?

    Słodki, słony, kwaśny, gorzki – zgodnie z powszechnym wyobrażeniem to właśnie w tych czterech kategoriach nasz zmysł smaku klasyfikuje to, co jemy. Tymczasem już od blisko 20 lat w świecie smaków obecny jest także i piąty, pozornie nowy, lecz doskonale znany. Tajemniczy umami to w rzeczywistości prawdopodobnie najbardziej popularny smak w domowej kuchni, i to nie tylko tej z Dalekiego Wschodu, gdzie powstała jego nazwa, ale i naszej rodzimej, obfitującej w aromatyczne sosy i sycące zupy.