KobiecePorady.pl

Tarta z łososiem, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Wytrawne tarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i efektowne, dają wiele swobody w łączeniu przeróżnych składników, dobrze smakują zarówno na cieście kruchym, jak i francuskim, również tym gotowym, co skróci czas przyrządzenia tarty.

Ja proponuję Wam dzisiaj tartę z łososiem, ricottą i pomidorkami koktajlowymi, jest kolorowa i lekka, a podana z bukietem sałat smakuje wyśmienicie.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Letnie orzeźwienie w zdrowej wersji homemade? Z SodaStream to możliwe!

    Letnia pora roku i wysokie temperatury powietrza skłaniają do spożywania lekkich i orzeźwiających napojów. Co zrobić kiedy jednak z każdej strony czyhają na nas wakacyjne pokusy, jak np. słodkie lodowe koktajle. Przedstawiamy kilka przepisów, które łatwo można wykonać zarówno w domu, podczas pikniku w ogrodzie czy wakacyjnego wyjazdu. A wszystko to na bazie wody gazowanej, która nawet dobrze znanym smakom nada niecodziennego charakteru.

  • Letnie orzeźwienie w zdrowej wersji homemade? Z SodaStream to możliwe!

    Letnia pora roku i wysokie temperatury powietrza skłaniają do spożywania lekkich i orzeźwiających napojów. Co zrobić kiedy jednak z każdej strony czyhają na nas wakacyjne pokusy, jak np. słodkie lodowe koktajle. Przedstawiamy kilka przepisów, które łatwo można wykonać zarówno w domu, podczas pikniku w ogrodzie czy wakacyjnego wyjazdu. A wszystko to na bazie wody gazowanej, która nawet dobrze znanym smakom nada niecodziennego charakteru.

  • Tea Rebels-kawy poprawiające nastrój

    Dzisiaj chciałabym Wam pokazać sklep w którym możecie kupić kawy i herbaty na każdą okazję. W ofercie sklepu Tea Rebels znajdują się produkty, które możecie zabrać ze sobą do biura, dać komuś na prezent lub możecie dobrać je do Waszego aktualnego nastroju. Ja jednak opowiem Wam dzisiaj o kawach :) Tea Rebels https://www.tearebels.pl/

  • Placuszki z cukinii i ziemniaków z ziołowym serkiem „sarrasou”

    Placuszki z tartej cukinii i ziemniaków, podane z serkiem śmietankowym wymieszanym z ziołami, które Wam dzisiaj proponuję, są zainspirowane regionalnym daniem z Owernii, autorstwa jednego z najlepszych francuskich szefów kuchni Régisa Marcona. Tak przygotowany serek nazywa się w tym regionie Francji „sarrasou”, tradycyjnie do jego przyrządzenia używa się świeżego, miękkiego twarożku ze zsiadłego mleka, sprzedawanego w specjalnych pojemniczkach z dziurkami, umożliwiających odpływanie serwatki. Tego typu ser odstawia się przed użyciem poprzedniego dnia do odsączenia. Ale można go również zastąpić śmietankowym serkiem twarogowym. Placki są niezwykle proste w przygotowaniu, nie dodałam do nich mąki ani jajek i są naprawdę smaczne, idealnie sprawdzą się na letni obiad.