KobiecePorady.pl

3 cenne, prozdrowotne właściwości ziół

Zdrowie to wartość, która powinna być najbardziej pożądana przez każdego z nas! Starajmy się o nie dbać i nie zaniedbywać go! Często gdy czujemy się źle zaczynamy korzystać z różnego rodzaju źródeł. Bardzo popularne w dzisiejszych czasach okazują się zioła, które pozornie wcale nie są, aż tak rozpowszechnione w naszym środowisku. Tak więc, jakie prozdrowotne zioła powinniśmy wypróbować? Oto 3 z nich.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Mrożone warzywa i owoce a codzienna dieta

    Już nawet 2,5 porcje warzyw i owoców dziennie mogą obniżyć ryzyko chorób serca, zawału, raka i przedwczesnej śmierci. Przyjmuje się, że dorosła osoba w ciągu dnia powinna zjadać minimum 400 g warzyw i owoców (odpowiednik 5 porcji), a najlepiej – 800 g. Dlaczego mrożonki są tak samo wartościowe jak świeża zielenina i dlaczego warto włączyć je do swojej codziennej diety?

  • Zupa krem vichyssoise

    Vichyssoise to popularna francuska zupa z pora i ziemniaków, stworzona przez Jules’a Gouffé i początkowo serwowana na ciepło w regionie Vichy, a następnie zmodyfikowana przez francuskiego kucharza, Louisa Diata, szefa kuchni w Ritz-Carlton w Nowym Yorku. Pewnego upalnego dnia na początku XX w. w USA zaskoczył on gości, podając zupę na zimno z dodatkiem śmietany. Nazwał ją „Crème vichyssoise glacée”, czyli „Krem vichyssoise na zimno”. Ta zupa podbiła serca gości. Przepis na tę zupę znajdziecie również w książce Z miłości do smaku, wydaną przez Carrefour Polska.

  • 4 zalety zdrowej diety, które przekonają Cię do niej

    Podejmując decyzję o przejściu na zdrową dietę powinniśmy mieć na uwadze kilka ważnych aspektów. Przede wszystkim zadaj sobie pytanie jakie są plusy przejścia na zdrowe odżywianie. Jeśli nie do końca wiesz to koniecznie przeczytaj te 4 poniższe punkty to właśnie one powinny zmotywować Cię działania.

  • Francuskie tuiles z płatkami migdałowymi

    Pyszne francuskie ciasteczka, proste i szybkie w przygotowaniu, świetnie nadają się do kawy i herbaty lub np. jako dodatek do deseru lodowego. Nazwa „tuiles” oznacza „dachówka”, zachęcam zatem do przygotowania francuskich „dachóweczek” na świąteczny deser i życzę Wam wszystkich pogodnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych!