KobiecePorady.pl

4 potrawy, które jedzone przez tydzień podkręcą Twój metabolizm na maksa!

Większość z nas chcąc stracić trochę na wadze stosuje mało efektywne metody, które i tak koniec końców nie pomagają im w skutecznym straceniu zbędnych kilogramów. Często sięgamy po tabletki, które potem i tak okazują się mało skuteczne. Jakie sposoby i jedzenie zastosować aby skutecznie podkręcić nasz metabolizm? Oto 4 potrawy dzięki, którym Twój metabolizm z pewnością zostanie podkręcony na maxa!

Kamila -

Powiązane artykuły

  • 5 smacznych potraw z dyni, które smakują wyśmienicie

    Jesienną porą nie ma nic lepszego od rozgrzewającej potrawy z dyni. Jest to cudowny produkt, który posiada wiele zastosowań. Obecnie znaleźć można setki inspiracji, które nakłaniają nas do robienia z dyni praktycznie każdej znanej nam potrawy. My wybraliśmy te najlepsze propozycje. Oto one!

  • Bakłażanowe wachlarze

    Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania.

  • Charlotte malinowa

    Charlotte to stosunkowo szybki w przygotowaniu, efektowny deser, który można podać na każdą okazję. Jest to jeden z najle Charlotte jest jednym z najpopularniejszych francuskich deserów, mimo iż pochodzi z Anglii. Stworzony w XIX wieku na cześć niemieckiej księżniczki, królowej Anglii Zofi Charlotty Mecklenburg-Strelitz, żony Jerzego III, ten smakowity deser był pierwotnie przyrządzany ze słodkiego chleba, przypominającego współczesny chleb tostowy, na którym układano mus z jabłek, gruszek lub śliwek. Pieczona w piekarniku charlotte była podawana na gorąco. Dzisiejsza wersja charlotte została wymyślona w 1800 roku przez francuskiego cukiernika Antoine’a Carême’a. Stworzył on własną wersję angielskiego specjału, zastępując słodki chleb długimi biszkoptami, i wypełniając charlotte kremem bawarskim. Nowa wersja deseru została nazwana „charlotte parisienne” (charlotte paryska), a następnie zostało przemianowana na „charlotte russe” (charlotte rosyjską), ponieważ francuski cukiernik pracował również na dworze rosyjskiego cara Aleksandra I. Dziś charlotte jest przyrządzana z różnego rodzaju owocami i podawana na zimno. Sposób jej przygotowania jest prosty: formę na ciasto (jej boki i opcjonalnie spód) wykłada się długimi, namoczonymi w syropie z dodatkiem alkoholu. W środku formy umieszczony zostaje mus z owoców, najczęściej truskawek, malin lub gruszek. Mus i biszkopty można układać na przemian warstwami. Istnieją również inne warianty charlotte np. z musem czekoladowym. Do przygotowania charlotte można użyć gotowych biszkoptów typu „lady fingers”, ale uważam, że z francuskimi biszkoptami „à la cuillère” smakuje znacznie lepiejpszych deserów, jakie znam, wyjątkowo delikatny i lekki, niezbyt słodki i naprawdę pyszny.

  • Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym

    Kwiaty cukini w cieście naleśnikowym są naprawdę pyszne i mogą stanowić świetną przekąskę na wieczór przed telewizorem lub na letnie przyjęcie. Serdecznie zachęcam do ich spróbowania!