KobiecePorady.pl

Białko w diecie wegetariańskiej

Mięso uważane jest powszechnie za podstawowe źródło białka w diecie człowieka. Czy rzeczywiście tak jest? Skąd jeszcze można czerpać białko?

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Bakłażanowe wachlarze

    Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania.

  • Grzyby marynowane – od czego zacząć?

    Nadchodzi czas, kiedy to właśnie grzyby zaczynają dominować w naszych kuchniach. Jesienna pora owocuje masową ilością przeróżnych ich rodzajów. W lasach znajdziemy między innymi: kurki, maślaki, borowiki, koźlarze, podgrzybki czy opieńki. Sprawdź, jak wykorzystać leśne dobrodziejstwa natury i przygotować pyszne grzyby marynowane!

  • Bakłażanowe wachlarze

    Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania.

  • Bakłażanowe wachlarze

    Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania.