KobiecePorady.pl

Smażone figi z sosem muscat

Figi to smaczne owoce o niezwykłych wartościach odżywczych, poprawiają trawienie, regulują pracę układu krwionośnego, pomagają obniżyć poziom cholesterolu, a suszone figi są skarbnicą wapnia. Są bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, między innymi we Francji, gdzie stanowią często składnik sałatek i przekąsek, deserów i ciast, mogą być również podawane jako dodatek dodatek do mięsa. Korzystajcie zatem z sezonu na figi i przyrządzajcie je na różne sposoby. Ja proponuję Wam tym razem deser z udziałem fig, który miałam okazję skosztować na południu Francji, w uroczym miasteczku Vallon Pont d’Arc, w departemencie Ardèche.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Kurczak z fenkułem i imbirem

    Dzisiaj mam dla Was przepis na proste i smaczne danie z nutą egzotyki. Kurczak z fenkułem i imbirem, doprawiony czosnkiem, świeżą kolendrą i sosem sojowym, z dodatkiem orzeszków ziemnych to mój pomysł na pyszny obiad. Tak przyrządzonego kurczaka możecie podać z ryżem.

  • Zdrowo, smacznie i oszczędnie – nowe trendy w polskiej kuchni

    Zdrowe gotowanie stało się w ostatnim czasie bardzo modne i to nie bez przyczyny - coraz więcej osób rozumie, jak ważny dla naszego zdrowia jest nie tylko ruch, ale i odpowiednia dieta. Zdrowy styl życia i ideologia zero-waste (bez marnowania) wkraczają do polskich domów. I bardzo dobrze. Zachęcamy Was nie tylko do gotowania z produktów lokalnych, sezonowych i zdrowych, ale również do przygotowywania posiłków bez tłuszczu, a także planowania zakupów i nie marnowania jedzenia.

  • Zdrowo, smacznie i oszczędnie – nowe trendy w polskiej kuchni

    Zdrowe gotowanie stało się w ostatnim czasie bardzo modne i to nie bez przyczyny - coraz więcej osób rozumie, jak ważny dla naszego zdrowia jest nie tylko ruch, ale i odpowiednia dieta. Zdrowy styl życia i ideologia zero-waste (bez marnowania) wkraczają do polskich domów. I bardzo dobrze. Zachęcamy Was nie tylko do gotowania z produktów lokalnych, sezonowych i zdrowych, ale również do przygotowywania posiłków bez tłuszczu, a także planowania zakupów i nie marnowania jedzenia.

  • Kurczak z fenkułem i imbirem

    Dzisiaj mam dla Was przepis na proste i smaczne danie z nutą egzotyki. Kurczak z fenkułem i imbirem, doprawiony czosnkiem, świeżą kolendrą i sosem sojowym, z dodatkiem orzeszków ziemnych to mój pomysł na pyszny obiad. Tak przyrządzonego kurczaka możecie podać z ryżem.