KobiecePorady.pl

Smażone figi z sosem muscat

Figi to smaczne owoce o niezwykłych wartościach odżywczych, poprawiają trawienie, regulują pracę układu krwionośnego, pomagają obniżyć poziom cholesterolu, a suszone figi są skarbnicą wapnia. Są bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, między innymi we Francji, gdzie stanowią często składnik sałatek i przekąsek, deserów i ciast, mogą być również podawane jako dodatek dodatek do mięsa. Korzystajcie zatem z sezonu na figi i przyrządzajcie je na różne sposoby. Ja proponuję Wam tym razem deser z udziałem fig, który miałam okazję skosztować na południu Francji, w uroczym miasteczku Vallon Pont d’Arc, w departemencie Ardèche.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • 4 dodatki do jedzenia, przez które tyjesz! Wiedziałaś, że są tak kaloryczne?

    Często nie przywiązujemy wagi do tego co jemy, wyznajemy zasadę, że ma być smacznie a nie koniecznie zdrowo, po czym dziwimy się, że przybieramy na wadze czy narzekamy na złe samopoczucie. Oto kilka dodatków żywieniowych, przez które tyjesz w zastraszającym tempie! Lepiej ich unikaj jak chcesz mieć piękną figurę.

  • Kurczak z fenkułem i imbirem

    Dzisiaj mam dla Was przepis na proste i smaczne danie z nutą egzotyki. Kurczak z fenkułem i imbirem, doprawiony czosnkiem, świeżą kolendrą i sosem sojowym, z dodatkiem orzeszków ziemnych to mój pomysł na pyszny obiad. Tak przyrządzonego kurczaka możecie podać z ryżem.

  • Kurczak z fenkułem i imbirem

    Dzisiaj mam dla Was przepis na proste i smaczne danie z nutą egzotyki. Kurczak z fenkułem i imbirem, doprawiony czosnkiem, świeżą kolendrą i sosem sojowym, z dodatkiem orzeszków ziemnych to mój pomysł na pyszny obiad. Tak przyrządzonego kurczaka możecie podać z ryżem.

  • Quinoa z rodzynkami i winogronami

    Najczęściej jemy ziarna komosy ryżowej w wersji wytrawnej, tym razem mam dla miłośników tego pożywnego, niezwykle zdrowego produktu, przepis z ich udziałem na słodko. Quinoa w połączeniu z winogronami i ich suszoną wersją- rodzynkami, z dodatkiem świeżej mięty, stanowią dość nietypowy, ale niezwykle zdrowy deser, który można także z powodzeniem podać na podwieczorek czy na śniadanie. Rodzynki były uważane za niezwykle cenny słodzik w średniowieczu, są skarbnicą cennych witamin i związków mineralnych.