KobiecePorady.pl

Quinoa z rodzynkami i winogronami

Najczęściej jemy ziarna komosy ryżowej w wersji wytrawnej, tym razem mam dla miłośników tego pożywnego, niezwykle zdrowego produktu, przepis z ich udziałem na słodko. Quinoa w połączeniu z winogronami i ich suszoną wersją- rodzynkami, z dodatkiem świeżej mięty, stanowią dość nietypowy, ale niezwykle zdrowy deser, który można także z powodzeniem podać na podwieczorek czy na śniadanie. Rodzynki były uważane za niezwykle cenny słodzik w średniowieczu, są skarbnicą cennych witamin i związków mineralnych.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Zdrowo, smacznie i oszczędnie – nowe trendy w polskiej kuchni

    Zdrowe gotowanie stało się w ostatnim czasie bardzo modne i to nie bez przyczyny - coraz więcej osób rozumie, jak ważny dla naszego zdrowia jest nie tylko ruch, ale i odpowiednia dieta. Zdrowy styl życia i ideologia zero-waste (bez marnowania) wkraczają do polskich domów. I bardzo dobrze. Zachęcamy Was nie tylko do gotowania z produktów lokalnych, sezonowych i zdrowych, ale również do przygotowywania posiłków bez tłuszczu, a także planowania zakupów i nie marnowania jedzenia.

  • Grzyby marynowane – od czego zacząć?

    Nadchodzi czas, kiedy to właśnie grzyby zaczynają dominować w naszych kuchniach. Jesienna pora owocuje masową ilością przeróżnych ich rodzajów. W lasach znajdziemy między innymi: kurki, maślaki, borowiki, koźlarze, podgrzybki czy opieńki. Sprawdź, jak wykorzystać leśne dobrodziejstwa natury i przygotować pyszne grzyby marynowane!

  • 4 potrawy, które jedzone przez tydzień podkręcą Twój metabolizm na maksa!

    Większość z nas chcąc stracić trochę na wadze stosuje mało efektywne metody, które i tak koniec końców nie pomagają im w skutecznym straceniu zbędnych kilogramów. Często sięgamy po tabletki, które potem i tak okazują się mało skuteczne. Jakie sposoby i jedzenie zastosować aby skutecznie podkręcić nasz metabolizm? Oto 4 potrawy dzięki, którym Twój metabolizm z pewnością zostanie podkręcony na maxa!

  • Grzyby marynowane – od czego zacząć?

    Nadchodzi czas, kiedy to właśnie grzyby zaczynają dominować w naszych kuchniach. Jesienna pora owocuje masową ilością przeróżnych ich rodzajów. W lasach znajdziemy między innymi: kurki, maślaki, borowiki, koźlarze, podgrzybki czy opieńki. Sprawdź, jak wykorzystać leśne dobrodziejstwa natury i przygotować pyszne grzyby marynowane!