Buraki
Sok z buraka, barszcz czerwony i inne propozycje podania buraka są źródłem żelaza, potasu i wapna. Dostarczają organizmowi niezbędnych budulców, dzięki którym jesteśmy zdrowsi i czujemy się silniejsi. Doskonale radzą sobie w walce z anemią.
Ryby
Spożywanie produktów rybnych, dostarcza naszemu organizmowi żelazo i minerały odpowiadające za budowanie układu odpornościowego oraz piękny wygląd włosów i paznokci.
Kapusta pekińska
Jedząc kapustę pekińską dostarczamy naszemu organizmowi witaminy A, C oraz niektóre witaminy z grupy B. Produkt ten jest także źródłem składników mineralnych takich jak: żelazo, cynk, fosfor, potas, magnez, kwas foliowy oraz błonnik (wspomagający trawienie). Jest podstawowym budulcem naszej odporności i zdrowego wyglądu skóry.
Szpinak
Szpinak zawiera ogromne ilości beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny. Jednak odgrywa on w naszej diecie jeszcze jedną znaczącą rolę, posiada bowiem właściwości antynowotworowe oraz chroni nas przed miażdżycą. Jest to swoista forma ochrony naszego organizmu od wewnątrz.
Pietruszka
Ciekawym może okazać się fakt, że to właśnie w natce pietruszki znajdziemy więcej witaminy C aniżeli w cytrynie. Pietruszka doskonale wpływa na nasz wzrok i cerę. Jest źródłem żelaza, beta-karotenu, witaminy E oraz wielu potrzebnych minerałów.
Orzechy
Spożywanie orzechów poprawia naszą pamięć i koncentrację. Pozwala na szybsze przyswajanie wiedzy i efektywniejsze skupienie się na danej czynności. Orzechy mogą z powodzeniem zastąpić w naszej diecie produkty słodkie, takie jak np. czekolada.