KobiecePorady.pl

5 produktów, dla których nie powinno być miejsca w Twoim jadłospisie

Jeśli postanowiłaś zadbać o zwoje zdrowie, bardzo dobrym startem jest rozpoczęcie odpowiedniej diety. Możesz, biegać, chodzić na siłownię, fitness, ale jeśli nie zwracasz uwagi na to co jesz, nie osiągniesz zamierzonego efektu. Wiele osób nie ma świadomości, że odżywia się niezdrowo dopóki nie dopadną ich problemy zdrowotne. Długotrwała i niezdrowa dieta może doprowadzić do rozwoju wielu poważnych chorób i stanów chorobowych, które w niektórych przypadkach mogą spowodować śmierć. Pamiętajmy, że we wszystkim należy zachować umiar.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Torcik tiramisu z ricotty i czekolady

    SKŁADNIKI 300 g savoiardi 400 g ricotty 100 g czekolady gorzkiej 100 g mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietany  200 ml kawy 2 żółtka kakao do dekoracji PRZYGOTOWANIE Przygotowaną kawę odstawiamy do wystygnięcia. Ricottę odsączamy na sitku.    Przygotowujemy krem: miksujemy 2 żółtka, dodajemy mleko skondensowane i ponownie miksujemy stopniowo dodając ricottę. Masa powinna być dobrze zmiksowana. Miksujemy śmietanę, po czym dodajemy ją do kremu z ricotty. Wszystko dobrze mieszamy. Przygotowujemy formę o średnicy 24 cm. Na dno formy układamy biszkopty wcześniej nasączone kawą i 1/3 kremu z ricotty, którą oprószamy czekoladą drobno pokrojoną lub potarkowaną. Układamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych kawą, kremu i startej czekolady. Kończymy układając 3 warstwę biszkoptów i kremu. Wierzch tiramisu oprószamy kakao i czekoladą pokrojoną w grubsze kawałeczki. Przed podaniem tiramisu schładzamy w lodówce przez kilka godzin.

  • Torcik tiramisu z ricotty i czekolady

    SKŁADNIKI 300 g savoiardi 400 g ricotty 100 g czekolady gorzkiej 100 g mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietany  200 ml kawy 2 żółtka kakao do dekoracji PRZYGOTOWANIE Przygotowaną kawę odstawiamy do wystygnięcia. Ricottę odsączamy na sitku.    Przygotowujemy krem: miksujemy 2 żółtka, dodajemy mleko skondensowane i ponownie miksujemy stopniowo dodając ricottę. Masa powinna być dobrze zmiksowana. Miksujemy śmietanę, po czym dodajemy ją do kremu z ricotty. Wszystko dobrze mieszamy. Przygotowujemy formę o średnicy 24 cm. Na dno formy układamy biszkopty wcześniej nasączone kawą i 1/3 kremu z ricotty, którą oprószamy czekoladą drobno pokrojoną lub potarkowaną. Układamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych kawą, kremu i startej czekolady. Kończymy układając 3 warstwę biszkoptów i kremu. Wierzch tiramisu oprószamy kakao i czekoladą pokrojoną w grubsze kawałeczki. Przed podaniem tiramisu schładzamy w lodówce przez kilka godzin.

  • Sprawdzone przepisy: Filet z kurczaka na 3 sposoby

    Kto nie lubi pysznego, soczystego fileta z kurczaka? Chyba niewiele rąk zostało podniesionych w górę! Tymczasem dość rozbijania mięsa tłuczkiem, panierowania i smażenia. Pora na mięso z piekarnika lub duszone w aromatycznym sosie. Białe mięso to mięso suche – mało wilgotne i pozbawione tłuszczu. Aby było soczyste dodajemy do potrawy dokładnie to, czego w mięsie brak – delikatny tłuszcz i płyn. Pora wypróbować nowe sposoby przygotowywania fileta z kurczaka!

  • O pierogach słów kilka

    Wszyscy uwielbiamy jeść. I nie jest to tylko domena Polaków. W każdym kraju spotkania rodzinne czy z przyjaciółmi najlepiej toczą się przy suto zastawionych stołach. A na naszych, polskich stołach, od wielu lat niezmiennie króluje schabowy z kapustą, kotlet mielony, mizeria czy pierogi przygotowywane w różnych wariacjach. Do kawy zajadamy kawałek sernika, makowca, babki drożdżowej. Wszelkie książki kucharskie poświęcone kuchni polskiej mają po kilkaset stron i na dobrą sprawę, możnaby przez okrągły rok, codziennie, przygotowywać inną potrawę dla naszych współbiesiadników.