Przepisy kulinarne
Styczeń i luty to miesiące w których dużo się dzieje. Studenci mają wtedy sesje, a młodzież ma koniec semestru. W tym czasie potrzebujemy bardzo dużo witamin i minerałów, aby wzmocnić naszą pamięć i koncentracje. Niestety wiele osób o tym nie myśli tylko bez końca ulega zachciankom. Niestety słodycze, fast foody, alkohol tylko nas osłabiają, a po nie sięgamy najczęściej, często po to aby się odstresować i rozluźnić. Poniżej przedstawię Wam produkty dzięki którym nie straszna Wam będzie sesja.
Przepisy kulinarne
Proste w przygotowaniu, smaczne i pożywne kotleciki z ciecierzycy z jagodami goji, ziołami i przyprawami. Zasmakują nie tylko wegetarianom. Gorąco polecam!
Przepisy kulinarne
Dziś polecam Wam zdrowe, niskokaloryczne danie z udziałem łososia i komosy ryżowej, jest proste i niezwykle smaczne, możecie je podać na przykład z czerwoną lub białą cykorią oraz sałatą, dodając do niej kiełki np. lucerny lub rzeżuchy, które dostarczą Wam cennych witamin. A jeśli chcecie uzyskać bardziej kompletne, pożywne danie, uzupełnijcie je dodatkowo innymi warzywami, np. purée marchewkowym lub ziemniaczanym, które świetnie skomponuje się z resztą. Tak podany łosoś z chrupiącą posypką z komosy ryżowej jest nie tylko smaczny, ale wizualnie bardzo ładnie się prezentuje, więc możecie go zaserwować na specjalne okazje. Gorąco polecam!
Przepisy kulinarne
Dziś mam dla Was zupełnie prosty przepis na wegetariańskie placki z tofu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, a są bardzo smaczne. Ja przygotowałam je z miękkiego tofu, ale można użyć do ich sporządzenia również twardego tofu, i podać np. z dowolonymi warzywami.