Przepisy kulinarne
SKŁADNIKI
400 g makaronu typu penne
400 g filetu z pstrąga łososiowego
200 ml jogurtu naturalnego
100 ml bulionu warzywnego
pęczek koperku
2 ząbki czosnku
1 cytryna
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Filet z pstrąga układamy na natłuszczonej formie do pieczenia skórką do dołu. Wierzch ryby posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Do jogurtu dodajemy bulion, posiekany koperek, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, skórkę i sok z cytryny, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z upieczonego łososia zdejmujemy skórę, po czym kroimy w kostkę.
Rybę i makaron mieszamy z sosem jogurtowym. Dekorujemy koperkiem i oprószamy grubo mielonym czarnym pieprzem.
Przepisy kulinarne
Przepis na migdałowo-czekoladowe ciasto z gruszkami bez mąki.
Przepisy kulinarne
SKŁADNIKI
400 g makaronu typu penne
400 g filetu z pstrąga łososiowego
200 ml jogurtu naturalnego
100 ml bulionu warzywnego
pęczek koperku
2 ząbki czosnku
1 cytryna
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Filet z pstrąga układamy na natłuszczonej formie do pieczenia skórką do dołu. Wierzch ryby posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Do jogurtu dodajemy bulion, posiekany koperek, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, skórkę i sok z cytryny, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z upieczonego łososia zdejmujemy skórę, po czym kroimy w kostkę.
Rybę i makaron mieszamy z sosem jogurtowym. Dekorujemy koperkiem i oprószamy grubo mielonym czarnym pieprzem.
Przepisy kulinarne
SKŁADNIKI
400 g makaronu typu penne
400 g filetu z pstrąga łososiowego
200 ml jogurtu naturalnego
100 ml bulionu warzywnego
pęczek koperku
2 ząbki czosnku
1 cytryna
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Filet z pstrąga układamy na natłuszczonej formie do pieczenia skórką do dołu. Wierzch ryby posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Do jogurtu dodajemy bulion, posiekany koperek, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, skórkę i sok z cytryny, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z upieczonego łososia zdejmujemy skórę, po czym kroimy w kostkę.
Rybę i makaron mieszamy z sosem jogurtowym. Dekorujemy koperkiem i oprószamy grubo mielonym czarnym pieprzem.