KobiecePorady.pl

Francuska zupa cebulowa

Przepis na prostą w wykonaniu, aromatyczną, francuską zupę cebulową od CzarrnaOdKuchni.

CzarrnaOdKuchni -

Powiązane artykuły

  • 10 produktów, które powinnaś jeść każdego dnia, aby czuć się w pełni sił

    Zapomnij czego nie należy jeść, zamiast tego skup się na produktach które powinnaś zajadać codziennie. Kiedy układasz dietę, warto oprzeć się na kilku podstawowych składnikach odżywczych, które sprawią że będziesz czuła się zdrowo i w pełni sił. Te produkty zapewnią Ci wiele cennych witamin i będą świetną podstawą żywieniową, dzięki której unikniesz wysokokalorycznych przekąsek.

  • 10 produktów, które powinnaś jeść każdego dnia, aby czuć się w pełni sił

    Zapomnij czego nie należy jeść, zamiast tego skup się na produktach które powinnaś zajadać codziennie. Kiedy układasz dietę, warto oprzeć się na kilku podstawowych składnikach odżywczych, które sprawią że będziesz czuła się zdrowo i w pełni sił. Te produkty zapewnią Ci wiele cennych witamin i będą świetną podstawą żywieniową, dzięki której unikniesz wysokokalorycznych przekąsek.

  • Dlaczego warto jeść szpinak? Krótka historia szpinaku

    Szpinak to warzywo z tradycją. Jego korzenie sięgają czasów średniowiecza, kiedy to Arabowie przywieźli szpinak z dalekiej Persji, gdzie został odkryty. W Europie jednak, szpinak miał debiut dopiero w czasach późniejszych. Jego dobroczynne właściwości rozpowszechniły się podczas wojny, gdy to chorzy pili napar z liści szpinaku, po którym szybko odzyskiwali siły i wracali do zdrowia. Z upływem czasu i rozwoju medycyny oraz sztuki kulinarnej, szpinak zyskiwał coraz większą popularność i z stał się warzywem iście kultowym.  

  • Szpinachotto, czyli risotto ze szpinakiem

    Risotto to włoskie danie, które oczarowało miliony smakoszów na świecie. I nic dziwnego - jest zdrowe, smaczne, niskokaloryczne i na dodatek bardzo proste w przygotowaniu. Klasyczna wersja potrawy składa się z ryżu gotowanego na bulionie, który następnie jest doprawiany według naszego uznania. Możemy dorzucić tam grzyby, mięso, masło czy też wino. Ja, z racji na fakt iż jestem wielbicielką szpinaku, pokusiłam się o stworzenie risotta w szpinakowej odsłonie, któremu to nadałam nazwę: szpinachotto.