KobiecePorady.pl

Puchate racuszki z masłem orzechowym

Przepis na pyszne, puchate racuszki z masłem orzechowym przygotowany przez blogerkę CzarrnaOdKuchni.

CzarrnaOdKuchni -

Powiązane artykuły

  • Francuska zupa cebulowa

    Przepis na prostą w wykonaniu, aromatyczną, francuską zupę cebulową od CzarrnaOdKuchni.

  • Pyszne placki ziemniaczane

    Klasyczne, polskie placki ziemniaczane. Zrobione ze starych, mączystych ziemniaków. Placki są chrupiące i pyszne. Można podawać je na słodko, ale i na słono z sosami i mięsem.

  • Przepis na sypaną szarlotkę

    Przepis na przepyszną, sypaną szarlotkę :)

  • Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym

    SKŁADNIKI 400 g makaronu typu penne 400 g filetu z pstrąga łososiowego 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml bulionu warzywnego pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 cytryna  sól, pieprz   PRZYGOTOWANIE Filet z pstrąga układamy na natłuszczonej formie do pieczenia skórką do dołu. Wierzch ryby posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Do jogurtu dodajemy bulion, posiekany koperek, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, skórkę i sok z cytryny, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Z upieczonego łososia zdejmujemy skórę, po czym kroimy w kostkę. Rybę i makaron mieszamy z sosem jogurtowym. Dekorujemy koperkiem i oprószamy grubo mielonym czarnym pieprzem.