KobiecePorady.pl

Gotowanie zero waste – sprawdź przepisy idealne na Dzień Ziemi

Lubisz spędzać czas w kuchni? Uwielbiasz gotować rozmaite zupy, piec ciasta, przyrządzać sałatki i pyszne desery? Dbaj o to, by maksymalnie zużyć wszystkie produkty, dzięki czemu nie przyczynisz się do zanieczyszczenia Ziemi. Sprawdź nasze pomysły i gotuj w stylu zero waste, który nie tylko pozwoli ci żyć w zgodzie z przyrodą, lecz także zaoszczędzić sporo pieniędzy.

Kamila -
Artykuł partnerski

Powiązane artykuły

  • Witaminowe smoothie z kiwi, szpinaku, banana, orzechów i ziaren

    Cóż lepszego na zimę niż witaminowe smoothie z banana, kiwi, szpinaku, z dodatkiem orzechów włoskich i laskowych, migdałów, płatków owsianych, pestek dyni, jagód goji, ziaren amarantusa i ziaren chia. Zapraszam do skorzystania z przepisu!

  • Półksiężyce kokosowo- migdałowe

    Tym razem mam dla Was prosty przepis na ciasteczka półksiężyce idealne do herbaty i kawy w zimowe popołudnie.

  • Kawa na kilka różnych sposobów? Wybierz swój typ!

    Kawa jak z włoskiej kawiarni w domowych warunkach? To możliwe! Niepowtarzalny smak czarnego napoju możemy uzyskać na kilka różnych sposobów w zależności od tego, jakim smakiem i intensywnością chcemy się delektować. Sprawdź, jak uzyskać aromatyczną kawę w zaciszu domowym, wykorzystując różne rodzaje kawy rozpuszczalnej!

  • Tarteletki z tuńczykiem i kaparami

    Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne tarteletki z tuńczykiem i kaparami, które dzięki słono-kwaśnemu smakowi nadadzą bardziej wyrazistego charakteru temu daniu. Jeśli wolicie, możecie użyć do ich przygotowania gotowego ciasta francuskiego (dwie porcje ciasta). Zamiast małych tarteletek, możecie również przygotować dużą tartę w pojedynczej dużej formie o średnicy 23 cm (wtedy wystarczy jedna porcja ciasta), należy wówczas wydłużyć czas pieczenia. Tarteletki lub tartę możecie podać z zieloną sałatą doprawioną winegretem.