KobiecePorady.pl

Cytrusowa sałatka z przegrzebkami

Zimowa sałatka w stylu peruwiańskiego ceviche, lekka, orzeźwiająca, kolorowa i zdrowa. Wegetarianie i weganie mogą pominąć przegrzebki, i ewentualnie wzbogacić ją o dodatkowy składnik wedle upodobania.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Sałatka z batatów i pomarańczy

    Moja propozycja na dzisiaj to kolorowa, smaczna i witaminowa sałatka, która doda Wam energii i otuchy w tym trudnym okresie. Życzę Wam wszytkim dużo zdrowia!

  • Kalafior zapiekany z żółtym serem i migdałami

    W tym trudnym okresie gotowanie może być jednym ze sposobów spędzenia wolnego czasu, wykorzystajmy go zatem na przygotowanie nowych przepisów i wspólną degustację. Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis na zapiekankę z kalafiora z żółtym serem i migdałami. Wielkie podziękowania dla personelu medycznego, który jest na pierwszym froncie walki z koronawirusem, walczy o nasze zdrowie i życie.

  • Surówka z marchewki, pomarańczy i bratków polnych

    Ta soczysta, orzeźwiająca, pełna witamin surówka z pomarańczy i marchewki, z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy, miodu, cynamonu, mięty lub kolendry i bratków polnych na pewno zasmakuje wszystkim miłośnikom sałatek, a zwłaszcza wegetarianom i weganom. Fiołek trójbarwny zwany potocznie bratkiem polnym nie tylko pięknie zdobi sałatkę, ale posiada również właściwości lecznicze przeciwulteniające, oczyszczające i regenerujące, reguluje przemianę materii, wzmacnia naczynia krwionośne, oczyszcza drogi moczowe z toksyn, korzystnie działa na skórę.

  • Lekki mus czekoladowy

    Na Walentynki lub na inną okazję, mus czekoladowy, klasyk francuskich deserów, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Przygotowuje się go szybko, należy jedynie przewidzieć czas chłodzenia, co najmniej kilka godzin lub całą noc. Tradycyjnie mus czekoladowy przygotowuje się, dodając do niego żółtka jajek i bitą śmietanę, ja proponuję Wam lżejszą wersję musu tylko z dodatkiem ubitej piany z białek.