KobiecePorady.pl

Surówka z marchewki, pomarańczy i bratków polnych

Ta soczysta, orzeźwiająca, pełna witamin surówka z pomarańczy i marchewki, z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy, miodu, cynamonu, mięty lub kolendry i bratków polnych na pewno zasmakuje wszystkim miłośnikom sałatek, a zwłaszcza wegetarianom i weganom.

Fiołek trójbarwny zwany potocznie bratkiem polnym nie tylko pięknie zdobi sałatkę, ale posiada również właściwości lecznicze przeciwulteniające, oczyszczające i regenerujące, reguluje przemianę materii, wzmacnia naczynia krwionośne, oczyszcza drogi moczowe z toksyn, korzystnie działa na skórę.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Sałatka z czerwonej kapusty, zielonego jabłka i orzechów włoskich

    Dziś proponuję Wam prosty przepis na zdrową pełną witamin sałatkę, nie wymagającą wielu składników, a więc idealną do przyrządzenia w tym trudnym dla nas wszystkich okresie. Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, uważajcie na siebie! Wielkie podziękowania dla personelu medycznego, który jest na pierwszym froncie walki z koronawirusem, walczy o nasze zdrowie i życie.

  • Sałatka z czerwonej kapusty, zielonego jabłka i orzechów włoskich

    Dziś proponuję Wam prosty przepis na zdrową pełną witamin sałatkę, nie wymagającą wielu składników, a więc idealną do przyrządzenia w tym trudnym dla nas wszystkich okresie. Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, uważajcie na siebie! Wielkie podziękowania dla personelu medycznego, który jest na pierwszym froncie walki z koronawirusem, walczy o nasze zdrowie i życie.

  • Zielone szparagi z sosem muślinowym

    Sezon na szparagi trwa krótko, więc korzystajcie z tego okresu, aby przygotować smaczne potrawy z udziałem szparagów. Dziś podaję Wam prosty przepis na francuski sos muślinowy (mousseline), z którym możecie podać szparagi (zielone lub białe, wedle wyboru), jest niezwykle delikatny i subtelny, szparagi będą z nim smakowały naprawdę wybornie. Osobiście wolę zawsze gotować szparagi na parze, ale jeśli wolicie tradycyjne gotowanie w wodzie, najlepiej zanurzcie szparagi tak, by główki wystawały powyżej gotującej wody.

  • Zielone szparagi z sosem muślinowym

    Sezon na szparagi trwa krótko, więc korzystajcie z tego okresu, aby przygotować smaczne potrawy z udziałem szparagów. Dziś podaję Wam prosty przepis na francuski sos muślinowy (mousseline), z którym możecie podać szparagi (zielone lub białe, wedle wyboru), jest niezwykle delikatny i subtelny, szparagi będą z nim smakowały naprawdę wybornie. Osobiście wolę zawsze gotować szparagi na parze, ale jeśli wolicie tradycyjne gotowanie w wodzie, najlepiej zanurzcie szparagi tak, by główki wystawały powyżej gotującej wody.