KobiecePorady.pl

Zupa z czerwonych buraczków i granatu z mleczkiem kokosowym

Ta zdrowa i kolorowa zupa z czerwonych buraczków i granatu z dodatkiem mleczka kokosowego jest pełna witamin: czerwone buraczki zawierają wiele składników mineralnych takich jak, magnez, potas, cynk, żelazo, fosfor, są bogate w witaminy A, B, C, E, K, obniżają poziom cholesterolu, poprawiają wytrzymałość organizmu, działają antynowotworowo, wpływają na obniżenie ciśnienia krwi.

Owoc granatu jest nie tylko smaczny, ale także bardzo zdrowy, posiada wiele drogocennych składników odżywczych, nie bez przyczyny nazywany jest owocem życia, jest źródłem witam A, B, C, E, a także źródłem substancji mineralnych i odżywczych takich jak magnez, fosfor, krzem, jod, potas i wapń, w jego skład wchodzą również duże ilości błonnika, kwasu foliowego, beta karotenu, obniża poziom złego cholesterolu, wspomaga odchudzanie, oczyszcza, zapobiega chorobom układu krążenia oraz chorobom serca.

Kurkuma to jedna z najzdrowszych przypraw świata o działaniu antynowotworowym, poprawiająca odporność, działająca przeciwwirusowo i przeciwzapalnie (przeciwskazana w przypadku kamieni żółciowych)

Imbir zawiera cenne substancje o działaniu leczniczym, ułatwia trawienie, łagodzi mdłości, działa przeciwwirusowo, poprawia krążenie krwi.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Zielona zupa z rukoli z konfitowanymi pomidorkami

    Rukola to jedna z najzdrowszych sałat, często używana w kuchni francuskiej. Ta smaczna sałata o wyrazistym smaku zawiera potas, wapń, magnez, żelazo, mangan, witaminę A, C i K oraz witaminy z grupy B. Można z niej przyrządzać sałatki, niezwykle smaczne zupy, a także pesto: zmiksuj 150 g rukoli z 100 g uprażonych orzeszków laskowych, 10 cl oliwy z oliwek i rozdrobnionym ząbkiem czosnku.

  • Surówka z marchewki, pomarańczy i bratków polnych

    Ta soczysta, orzeźwiająca, pełna witamin surówka z pomarańczy i marchewki, z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy, miodu, cynamonu, mięty lub kolendry i bratków polnych na pewno zasmakuje wszystkim miłośnikom sałatek, a zwłaszcza wegetarianom i weganom. Fiołek trójbarwny zwany potocznie bratkiem polnym nie tylko pięknie zdobi sałatkę, ale posiada również właściwości lecznicze przeciwulteniające, oczyszczające i regenerujące, reguluje przemianę materii, wzmacnia naczynia krwionośne, oczyszcza drogi moczowe z toksyn, korzystnie działa na skórę.

  • Marmurkowy keks czekoladowo-dyniowy

    W tym szczególnym okresie proponuję Wam dla osłody przepis na marmurkowy keks czekoladowo-dyniowy, które możecie przygotować na świąteczny stół. Jest naprawdę wyborny i oryginalny w smaku, do jego przygotowania najlepiej użyjcie dyni butternut, która ma  delikatny, lekko słodki smak, lub dyni hokkaido czy zwykłej dyni. Życzę Wam pięknych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, trzymajcie się ciepło i zdrowo! Wielkie podziękowania dla personelu medycznego i wszystkich, którzy nadal dla nas pracują w tym trudnym czasie.

  • Surówka z marchewki, pomarańczy i bratków polnych

    Ta soczysta, orzeźwiająca, pełna witamin surówka z pomarańczy i marchewki, z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy, miodu, cynamonu, mięty lub kolendry i bratków polnych na pewno zasmakuje wszystkim miłośnikom sałatek, a zwłaszcza wegetarianom i weganom. Fiołek trójbarwny zwany potocznie bratkiem polnym nie tylko pięknie zdobi sałatkę, ale posiada również właściwości lecznicze przeciwulteniające, oczyszczające i regenerujące, reguluje przemianę materii, wzmacnia naczynia krwionośne, oczyszcza drogi moczowe z toksyn, korzystnie działa na skórę.