KobiecePorady.pl

Focaccia z czarnym winogronem i rozmarynem

Focaccia w wersji słodko-słonej, z czarnym winogronem i rozmarynem to moja propozycja na dziś. Prosty i oryginalny przepis na przekąskę, aperitif lub piknik.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Mus jeżynowy i chrupiące ciasteczka orzechowe

    Delikatny smak dzikich jeżyny przywołuje aromat mięty, goździków czy róży, a przede wszystkim smak letnich spacerów. By w pełni docenić ich smak i aromat, jeżyny powinny być dojrzałe, inaczej są twarde i kwaśne. Stosowane od dawna ze względu na ich właściwości lecznicze, jeżyny nawadniają organizm, poprawiają metabolizm, są skuteczne w przypadku anginy czy bólu gardła, a nawet infekcji dróg moczowych. Są doskonałym antyoksydantem, mają właściwości antyrakowe, zawierają witaminy C i E. Możecie robić z nich pyszne konfitury, tarty, ciasta, puddingi, jak również łączyć je z innymi owocami, świetnie komponują się np. z jabłkami i gruszkami. Można ich również użyć w wersji wytrawnej, np. do przygotowania ceviche z dorsza, czy lekko podsmażone na patelni jako dodatek do kaczki. Ja proponuję Wam przepis na deser z musem jeżynowym, podany z chrupiącymi ciasteczkami z orzechów laskowych.

  • Fraisier- francuski torcik truskawkowy

    FRAISIER- FRANCUSKI TORCIK TRUSKAWOWY Pyszne, lekkie i delikatne ciasto biszkoptowe przekładane kremem kremem waniliowym i truskawkami jest idealne na wszelkie na okazje, możecie je przygotować np. z okazji Dnia Matki, na pewno zasmakuje Waszym mamom.

  • Łosoś z dressingiem z mango i awokado

    Filet z łososia w wersji słodko-słonej, podany z dressingiem z mango, awokado i limonki, to subtelna kompozycja, którą możecie podać z dodatkiem ryżu, np. czarnego dla efektu wizualnego.

  • Sałatka z brokuła i zielonego groszku z dodatkiem guacamole

    Wegańska witaminowa sałatka skomponowana ze składników w 100% zielonych: brokuła, zielonego groszku, awokado, bazylii i kolendry.