KobiecePorady.pl

Łosoś z dressingiem z mango i awokado

Filet z łososia w wersji słodko-słonej, podany z dressingiem z mango, awokado i limonki, to subtelna kompozycja, którą możecie podać z dodatkiem ryżu, np. czarnego dla efektu wizualnego.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Sałatka z brokuła i zielonego groszku z dodatkiem guacamole

    Wegańska witaminowa sałatka skomponowana ze składników w 100% zielonych: brokuła, zielonego groszku, awokado, bazylii i kolendry.

  • Polenta z zielonymi szparagami, groszkiem i bobem

    Proponuję Wam dzisiaj danie wegetariańskie z udziałem polenty i zielonych szparagów, groszu i bobu. Kaszę kukurydzianą czyli polentę można przygotować na wiele sposobów, dobrze łączy się z ratatouille, grzybowym ragoût, warzywami- świeżymi i mrożonymi,  można ją również podpiec w piekarniku.

  • Pływające wyspy (Iles flottantes)

    Ten klasyk kuchni francuskiej to prosty, ale bardzo efektowny deser, często serwowany w restauracjach, nazywany również „les oeufs à la neige”, czyli „śnieżne jajka”. A skoro na polskim wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek, to czemu nie mielibyście ich również podać na słodko? Z kremem angielskim i karmelem to naprawdę wykwintny i pyszny deser. Gorąco zapraszam do wypróbowania przepisu tych, którzy go nie znają.

  • Koper włoski pieczony z batatem i kozim twarożkiem

    Dla miłośników batatów i kopru włoskiego mam tym razem przepis na smaczne danie z ich udziałem oraz dodatkiem koziego twarożku, koperku i nasion kopru włoskiego. Jest nie tylko smaczne, ale wizualnie również bardzo ładnie się prezentuje, więc nie wahajcie się je wypróbować.