KobiecePorady.pl

Sernik na słono z cukinią, fetą i bazylią

Serniki w wersji słonej i słodkiej są również popularne we Francji, które przyjęły tutaj z angielskiego nazwę « cheese-cakes ». Ten, który Wam dzisiaj proponuję jest oryginalny i smaczny, możecie go zaproponować na aperitif, przekąskę, imprezę, piknik, i nie tylko.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Sałatka owocowa z malinami, winogronem, granatem i bazylią

    Dla miłośników zdrowych deserów z udziałem owoców mam dzisiaj propozycję na sałatkę owocową z malinami, winogronem i granatem, z dodatkiem bazylii i miodu. Możecie ją przygotować w pięć minut, a jest naprawdę smaczna i pełna witamin. Serdecznie zapraszam do jej skosztowania!

  • Czy warto stosować dietę nieskowęglowodanową?

    Nie ma jednej uniwersalnej diety dla wszystkich, powinna zostać ona dobrana indywidualnie, do potrzeb i preferencji danego człowieka. Coraz popularniejszym modelem żywienia stało się low carb, co polega przede wszystkim na ograniczeniu do minimum podaży węglowodanów. W ten sposób możliwe staje się wyeliminowanie wielu nieprzyjemnych dolegliwości, poprawienie wyglądu sylwetki i samopoczucia. Warto dowiedzieć się nieco więcej na temat diety niskowęglowodanowej, na czym polega, jakie przynosi efekty.

  • Dynia butternut pieczona z jabłkami, migdałami, szałwią i miodem

    W przedświątecznym okresie proponuję Wam oryginalny przepis na dynię butternut przekładaną jabłkami i okraszoną czosnkiem, imbirem, miodem, szałwią i migdałami. Nie tylko pięknie się prezentuje wizualnie, ale smakuje równie znakomicie, możecie ją podać na świąteczny stół, na pewno miło zaskoczycie Waszych gości.

  • Dynia butternut pieczona z jabłkami, migdałami, szałwią i miodem

    W przedświątecznym okresie proponuję Wam oryginalny przepis na dynię butternut przekładaną jabłkami i okraszoną czosnkiem, imbirem, miodem, szałwią i migdałami. Nie tylko pięknie się prezentuje wizualnie, ale smakuje równie znakomicie, możecie ją podać na świąteczny stół, na pewno miło zaskoczycie Waszych gości.