KobiecePorady.pl

Morelowe lody z mascarpone i rozmarynem

Te lody są absolutnym hitem wśród moich przyjaciół, którzy mieli okazję je u mnie skosztować, wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że są przepyszne i oryginalne. Najlepiej użyć do ich przygotowania maszynki do lodów, ale w ubiegłym roku zrobiłam je po raz pierwszy bez użycia maszynki i też wyszły bardzo dobre.

Połączenie moreli z mascarpone i nutą rozmarynu jest naprawdę rewelacyjne!

A jako że sezon letni jeszcze trwa zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Carpaccio z łososia, marchewki, rzodkiewki i awokado

    To carpaccio z łososia z dodatkiem marchewki, rzodkiewki i awokado w sosie sojowym z dodatkiem sezamu stanowi elegancką i wywintną przekąskę o wyrafinowanym smaku. Gorąco polecam!

  • Kolorowe ziemniaki - „superfoods” po polsku

    Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.

  • Kulinarna podróż przez Europę Środkową

    Warszawska NUTA, praska La Degustation Bohême Bourgeoise i budapeszteńska Salt - trzy restauracje, które pokazują, że fine dining w naszym regionie zyskał własny język. Od pewnego czasu kraje, które kojarzą się z sycącą, tradycyjną i dość ciężką kuchnią, stają się laboratorium nowoczesnych doświadczeń kulinarnych. Szefowie sięgają do lokalnych smaków i poddają je transformacji, tworząc pełne finezji kompozycje. Są to miejsca, które odważnie wyznaczają kierunek w Europie Środkowej, a planując wizytę w stolicach Polski, Czech i Węgier, warto je odwiedzić.

  • Sałatka z moreli, cukinii i fety

    Myślę, że latem wszyscy lubicie lekkie, kolorowe, witaminowe sałatki, proponuję Wam dzisiaj kolejny przepis na sałatkę, oryginalną i prostą, nie wymagającą wielu składników. Idealna na letnie przyjęcie, na grilla, na lunch. Korzystajcie z lata i jego dobrodziejstw!