KobiecePorady.pl

Morelowe lody z mascarpone i rozmarynem

Te lody są absolutnym hitem wśród moich przyjaciół, którzy mieli okazję je u mnie skosztować, wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że są przepyszne i oryginalne. Najlepiej użyć do ich przygotowania maszynki do lodów, ale w ubiegłym roku zrobiłam je po raz pierwszy bez użycia maszynki i też wyszły bardzo dobre.

Połączenie moreli z mascarpone i nutą rozmarynu jest naprawdę rewelacyjne!

A jako że sezon letni jeszcze trwa zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Złoto jako finansowy plan B. Dlaczego warto inwestować przez cały rok – także w wakacje?

    Wakacje to okres, który wielu osobom kojarzy się z wypoczynkiem, podróżami i większymi wydatkami. Niewielu w tym czasie myśli o inwestowaniu, a jeszcze mniej o budowaniu finansowego bezpieczeństwa. Tymczasem właśnie letni okres, z charakterystycznym dla niego obciążeniem domowego budżetu, jest doskonałym momentem, by przyjrzeć się swoim oszczędnościom i zaplanować coś więcej niż tylko sezonowe wydatki.

  • Złoto jako finansowy plan B. Dlaczego warto inwestować przez cały rok – także w wakacje?

    Wakacje to okres, który wielu osobom kojarzy się z wypoczynkiem, podróżami i większymi wydatkami. Niewielu w tym czasie myśli o inwestowaniu, a jeszcze mniej o budowaniu finansowego bezpieczeństwa. Tymczasem właśnie letni okres, z charakterystycznym dla niego obciążeniem domowego budżetu, jest doskonałym momentem, by przyjrzeć się swoim oszczędnościom i zaplanować coś więcej niż tylko sezonowe wydatki.

  • Sałatka z zieloną fasolką i malinami

    Zdrowa sałatka z malinami zieloną fasolką, aby korzystać jeszcze z owoców i warzyw końca lata- to moja propozycja na dzisiaj. Kompozycję sałatki dopełniają pieczarki i chrupiące migdały i pestki słonecznika, a całość jest doprawiona winegretem przygotowanym z octu malinowego i oleju z orzechów laskowych.

  • Sałatka z zieloną fasolką i malinami

    Zdrowa sałatka z malinami zieloną fasolką, aby korzystać jeszcze z owoców i warzyw końca lata- to moja propozycja na dzisiaj. Kompozycję sałatki dopełniają pieczarki i chrupiące migdały i pestki słonecznika, a całość jest doprawiona winegretem przygotowanym z octu malinowego i oleju z orzechów laskowych.