KobiecePorady.pl

Jak zrobić dressing i co zrobić, żeby sałata zawsze smakowała wyśmienicie?

Osoby, które jedzą dużo zielonych warzyw liściastych, rzadziej chorują, są szczupłe i mają ładną cerę. Nie żałujmy sobie sałaty, bo sałata jest zdrowa i bardzo smaczna. Można ją jeść samą i z dodatkami. Jest w czym wybrać, bo rodzajów sałaty jest naprawdę wiele: rukola, lodowa, masłowa, roszponka, rzymska. Wystarczy zrobić sos, dressing, dodać ulubione warzywa, ser lub grzanki i już mamy pyszną przekąskę. Jeśli dodamy grillowanego lub pieczonego kurczaka będziemy mieli pyszny sycący obiad lub kolację.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Domowa nutella ze śliwek

    Przepis na nutellę ze śliwek, którą wykonasz w domowym zaciszu.

  • Kawa mrożona - idealny napój na ciepłe dni

    Na letnie upały najlepsza jest kawa mrożona. Dla amatorów czarnego trunku, którzy mają ochotę spróbować wersji na zimno, przedstawiamy proste przepis na kawę mrożoną. Kawa mrożona jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Wystarczy kilka podstawowych składników. Kawa mrożona z lodami, bitą śmietana, czy grecka frappe - wszystkie smakują wyśmienicie.

  • Letnie przepisy: Pomysły na smaczną zupę pomidorową

    Zaczął się już czas najsmaczniejszych, aromatycznych i świeżych pomidorów. Na straganach mamy całe mnóstwo różnych odmian jak pomidory malinowe, bawole serce, lima czy koktajlowe. Pora odłożyć przecier pomidorowy na półkę i przygotować własną, smaczną zupę pomidorową ze świeżych pomidorów. Najlepiej wybrać pomidory dojrzałe czerwone i słodkie. Dodatkiem do takiej zupy może być ryż, lane ciasto, makaron - jak kto woli.

  • Przepisy kulinarne: 3 sposoby na wykorzystanie makaronu z zupki chińskiej

    Większość z nas zdaje sobie sprawę, że zupki chińskie nie powinny być podstawą zbilansowanej diety, gdyż nie zawierają potrzebnych nam składników odżywczych. Po zupki chińskie sięgamy, gdy chcemy szybko i bez wysiłku zaspokoić głód. Na szczęście dzięki dodaniu do nich odpowiednich dodatków w postaci prawdziwych warzyw i mięsa możemy stworzyć atrakcyjne dania, po które od czasu do czasu będziemy mogli sięgnąć bez wyrzutów sumienia.