KobiecePorady.pl

Mus z mango z dodatkiem limonki

Lekki, rozpływający się w ustach mus z owoców mango ma wprost niebiański smak, spróbujcie, a sami się przekonacie. Przepis jest prosty i naprawdę warto go wypróbować. Gorąco namawiam !

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Mus czekoladowy z pomarańczą i karmelizowanymi orzechami

    Mus czekoladowy to klasyczny francuski deser, w tym przypadku wzbogacony o nutę pomarańczy i posypkę z karmelizowanych orzechów laskowych i orzechów pekan. W poniższym przepisie użyłam również likieru pomarańczowego Cointreau, ale jeśli takiego nie posiadasz, możesz użyć tylko zredukowanego soku z pomarańczy (możesz wówczas dodać nieco większą ilość soku niż ta podana poniżej), i ewentualnie domieszać drobne kawałeczki pomarańczy do musu (opcjonalnie), wtedy smak pomarańczy będzie dużo bardziej wyrazisty. Wesołych Świąt Wielkanocnych !

  • Mus czekoladowy z pomarańczą i karmelizowanymi orzechami

    Mus czekoladowy to klasyczny francuski deser, w tym przypadku wzbogacony o nutę pomarańczy i posypkę z karmelizowanych orzechów laskowych i orzechów pekan. W poniższym przepisie użyłam również likieru pomarańczowego Cointreau, ale jeśli takiego nie posiadasz, możesz użyć tylko zredukowanego soku z pomarańczy (możesz wówczas dodać nieco większą ilość soku niż ta podana poniżej), i ewentualnie domieszać drobne kawałeczki pomarańczy do musu (opcjonalnie), wtedy smak pomarańczy będzie dużo bardziej wyrazisty. Wesołych Świąt Wielkanocnych !

  • Spaghetti z surowej cukinii z pomidorkami koktajlowymi, fetą i bazylią

    Kolorowa, zdrowa, wegetariańska sałatka z surowej cukinii, pomidorków koktajlowych, bazylii i orzeszków piniowych, z dodatkiem fety i bazylii, podana z dressingiem z oliwy z oliwek, kaparów, koperku i syropu z agawy – to moja propozycja na dziś. Jeśli dysponujecie spiralizerem, możecie sporządzić spaghetti z surowej cukinii, które wizualnie będzie się ładnie prezentowało na talerzu, a jeśli nie, możecie pokroić cukinię na bardzo cienkie paseczki przy pomocy obieraczki lub tarki do warzyw. Ta sałatka będzie również dobrze smakowała z prostym dressingiem z oliwy z oliwek i soku z cytryny.

  • Zielony chłodnik z awokado

    Zupełnie prosty przepis na wegański chłodnik z awokado, którego skład komponują również: ogórek, seler naciowy, rukola, zielone jabłko, bazylia, świeże cebulki- to moja propozycja na lato. Chłodnik podajemy udekorowany ziarnami lnu, sezamu, pestkami dyni, słonecznika - wedle uzania.