KobiecePorady.pl

Najprostsze połączenia, najpyszniejsze smaki: Węgierskie langosze

Chrupiące placki ziemniaczane, bagietka z konfiturą, pomidory ze śmietaną, spaghetti z czosnkową oliwą oraz świeży chleb z masłem i solą. Czasem w kuchni najpyszniejszy rezultat osiągnąć można kierując się zasadą „im mniej, tym lepiej”. Decydując się w kuchni na minimalizm z pewnością odkryjemy, że egzotyczne składniki, wymyślne techniki kulinarne i pieczołowicie dopracowane proporcje przypraw bardzo często przegrywają w zestawieniu z najprostszymi kompozycjami smakowymi.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

    Wiosną i latem, gdy przypada pełnia sezonu na wszelkie warzywa i owoce, znacznie łatwiej jest przygotować aromatyczny i apetyczny obiad. Jednak, gdy tylko drzewa zaczną przybierać bajeczne kolory, a chodniki pokryją się kasztanami, kreatywne gotowanie przysparzać może nieco większych problemów. Jak z całorocznych i prostych w smaku warzyw przygotować danie, którego nie powstydziłby się prawdziwy szef kuchni? Odpowiedzią są świeże zioła, które bez przeszkód uprawiać możemy w domu, przez cały rok.

  • Ribollita z jarmużem i aldamerem

    Smakiem jesieni w tym roku bez dwóch zdań jest jarmuż. Wszechstronny, zdrowy, przepyszny i najlepszy tuż po pierwszych przymrozkach.

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    Ujemne temperatury nie sprzyjają różnorodności w diecie. Jednak jesienią w sklepach znaleźć można wiele warzyw, których pełnia sezonu przypada właśnie na początek najzimniejszych miesięcy w roku. Na ich czele stoi jarmuż – uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz, dlatego warto czym prędzej poznać jego wyjątkowe kulinarne możliwości.

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    Ujemne temperatury nie sprzyjają różnorodności w diecie. Jednak jesienią w sklepach znaleźć można wiele warzyw, których pełnia sezonu przypada właśnie na początek najzimniejszych miesięcy w roku. Na ich czele stoi jarmuż – uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz, dlatego warto czym prędzej poznać jego wyjątkowe kulinarne możliwości.