Błonnik naturalny
Błonnik naturalny to naturalny i dobrze przyswajalny suplement diety, który uzupełnia niedobory błonnika pochodzącego z pokarmów. Składa się on z łupin babki jajowatej i babki płesznik.
Dlaczego warto sięgnąć po błonnik naturalny ?
1.Jako jeden z niewielu naturalnych suplementów błonnik naturalny oczyszcza wątrobę z toksyn. A wiadomo, że im człowiek jest starszy tym jego organizm i narządy wewnętrzne nie pracują tak szybko i sprawnie jak kiedyś, dlatego potrzebują wsparcia w postaci naturalnych preparatów.
2. Usprawnia pracę jelit w wyniku czego likwiduje zaparcia które tak często doskwierają starszym ludziom.
3. Obniża ryzyko zachorowań na raka oraz zapobiega chorobom serca.
4. Skutecznie usuwa toksyny oraz zbędne produkty przemiany materii.
5. Obniża ciśnienie krwi, zapobiega miażdżycy, dzięki czemu obniża poziom cholesterolu.
Jak stosować błonnik naturalny?
Łyżeczkę proszku należy rozpuścić połowie szklanki wody. Taką mieszankę pijemy 3 razy dziennie. Błonnik ten można dodać do musli, smoothie, sałatek. Nie należy przekraczać 3 łyżeczki błonnika dziennie oraz nie należy rezygnować z jedzenia owoców i warzyw!!!
Kupić go możecie tutaj : błonnik naturalny Propharma24.pl https://www.propharma24.pl/pl/p/Blonnik-Naturalny-Dr-Gaja-luski-i-nasiona%2C-250-g/437
Len złoty
Len ma wiele cennych właściwości. Pozytywnie wpływa na włosy, skórę, ale dla ludzi starszych bardziej liczą się właściwości zdrowotne niż pielęgnacyjne. Len złoty przeciwdziała zaparciom ze w względu na zawartość fitohormonów oraz błonnika. Dzięki temu nasz żołądek lepiej trawi pokarmy oraz poprawia się perystaltyka jelit. Len złoty nie dopuszcza do powstaniu stanów zapalnych w naszym organizmie i leczy te już istniejące, dzięki czemu skutecznie obniża poziom cholesterolu.
Jak robić napary z lnu ?
Łyżkę siemienia lnianego (w ziarnach) należy zalać szklanką wrzątku i odstawić pod przykryciem na 15 minut. Taki napar pijemy raz lub dwa razy dziennie. Można go dodać do smoothie lub do koktajli. Taki napar pomoże oczyścić oskrzela z zalegającej w nich wydzieliny, a także ochroni żołądek przed sokami żołądkowymi.
Jaki len wybrać, mielony czy w ziarnach ?
Najlepiej jest kupić len w ziarnach, ponieważ dłużej zachowuje "świeżość" . Len powinno się mielić przed samym spożyciem, jeśli jednak nie możesz sobie na to pozwolić to możesz kupić len mielony. Gdy będziesz go odpowiednio przechowywać to nie straci on tak szybko witamin i mikroelementów. Wystarczy nabierać go czystą, suchą łyżeczką i trzymać w szczelnym opakowaniu. Warto też kupić len bio oznaczony certyfikatem, który pochodzi z ekologicznych upraw. Lupoć go możecie tutaj : https://www.propharma24.pl/pl/p/Len-Zlocisty-odtluszczony-Dr-Gaja-nasiona-mielone%2C-250-g/432
Suszone liście morwy białej
Morwa biała to roślina pochodząca z Azji. Oprócz morwy białej jest jeszcze morwa czarna.
Morwa biała jest stosowana u cukrzyków w celu utrzymania prawidłowego poziomu we krwi. Może być również stosowana u ludzi zdrowych, aby zapobiec cukrzycy.
Morwa biała ma działanie przeciwzapalne, a więc obniża poziom cholesterolu i zapobiega miażdżycy. Może ona również zapobiec chorobie Alzheimera, ponieważ substancje zawarte w morwie hamują rozwój oraz neurotoksyczność białek, które są odpowiedzialne za rozwój tej choroby. Liście morwy wpływają korzystnie na odporność, co jest bardzo ważne w czasie zimy. Kupić je możecie tutaj : https://www.propharma24.pl/pl/p/Morwa-Biala-Dr-Gaja-liscie-krojone%2C-100-g/435
Jak przygotować herbatkę z liści morwy białej ?
Zaparza się ją jak standardową herbatę ziołową. Wystarczy wsypać na sitko lub do zaparzacza łyżeczkę suszu i zalać wrzątkiem. Po 15 minutach herbatka jest gotowa do wypicia. Taki napar można sobie przygotowywać po każdym posiłku. Tylko pamiętajcie, że pić herbatkę można dopiero godzinę po posiłku, aby nie odkwasić sobie żołądka !!!
Znaleźć mnie możecie tutaj :
*blog http://natalie-forever.blogspot.com/2018/01/praktyczne-i-zdrowe-prezenty-z-okazji.html
*fanpage https://www.facebook.com/NatalieForever.blogspot/
*Instagram https://www.instagram.com/natalie_forever_blogerka/