Składniki na spód:
- 2 opakowania sucharków Pano (do kupienia np. w Biedronce)
- 1 opakowanie kremu czekoladowego
Składniki na ciasto:
- 1 kg twarogu
- ½ kostki masła
- ½ szklanki cukru/ksylitolu
- 1 budyń waniliowy
- 6 jaj
Przygotowanie spodu:
Sucharki rozdrobnić i wymieszać z czekoladą, po czym całą masę wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę.Blachę umieścić w lodówce na czas przygotowania ciasta.
Przygotowanie ciasta:
Jajka roztrzepać. Osobno zmiksować twaróg z pokrojonym na kawałki masłem, proszkiem budyniu i cukrem/ksylitolem. Do masy twarogowej dodać jajka i całość zmiksować na małych obrotach do połączenia się składników. Ciasto wylać na czekoladowy spód i umieścić w piekarniku.
Piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180°C.
www.simplistic.pl