Macie ochotę na coś słodkiego, jednak unikacie sklepowych słodyczy, wypełnionych syropem glukozowo-fruktozowym? Ten prosty przepis na puszysty sernik na chrupiącym, czekoladowym spodzie jest idealnym kompanem do długich, jesiennych wieczorów przy gorącej herbacie i dobrej książce.

www.simplistic.pl
Składniki na spód:
- 2 opakowania sucharków Pano (do kupienia np. w Biedronce)
- 1 opakowanie kremu czekoladowego
Składniki na ciasto:
- 1 kg twarogu
- ½ kostki masła
- ½ szklanki cukru/ksylitolu
- 1 budyń waniliowy
- 6 jaj
Przygotowanie spodu:
Sucharki rozdrobnić i wymieszać z czekoladą, po czym całą masę wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę.Blachę umieścić w lodówce na czas przygotowania ciasta.
Przygotowanie ciasta:
Jajka roztrzepać. Osobno zmiksować twaróg z pokrojonym na kawałki masłem, proszkiem budyniu i cukrem/ksylitolem. Do masy twarogowej dodać jajka i całość zmiksować na małych obrotach do połączenia się składników. Ciasto wylać na czekoladowy spód i umieścić w piekarniku.
Piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180°C.
www.simplistic.pl
Paulina Biernacka
Prosty przepis na sernik na chrupiącym, czekoladowym spodzie 2016-11-10 09:21:04 2016-11-10 09:01:49
<Brak komentarzy, możesz napisać pierwszy!>