KobiecePorady.pl

Przepis na jajka faszerowane wędzoną makrelą

Jajka faszerowane pastą z wędzonej makreli to idealna propozycja na Wielkanoc. Jajka na Wielkanoc to podstawa, więc można je trochę urozmaicić - nadziewając wędzoną rybą.

Kuchnia MagdaLeny -

Powiązane artykuły

  • Przepis na "Ciasto Królewskie"

    Ciasto Królewskie to ciasto bakaliowe z dżemem porzeczkowym i masą chałwową w kształcie pisanki. Smakuje genialnie i z pewnością zrobi furorę na wielkanocnym stole. 

  • Przepis na babkę cukiniową

    Babka wielkanocna w wersji wegańskiej...kokosowa z cuknią na mleku kokosowym i bez jajek. Ciasto jest wilgotne i długo utrzymują świeżość. Oryginalny pomysł na urozmaicenenie zwykłej babki wielkanocnej :)

  • Przepis na bezglutenowy żurek na zakwasie ryżowym

    Udało się ! :) Zapominam o  rocznej tęsknocie za uwielbianą przeze mnie zupą . Teraz mogę się opychać do woli. Sama zupa jest prosta w wykonaniu, problemem jest jej intensywny i ujmujący kwaśny posmak. Jest już kilka zacnych pomysłów na stworzenie bezglutenowej wersji: woda z kiszonych ogórków,  kromki chleba czy sok z cytryny. Postawiałam na tradycję czyli zakwas! Na pierwszą próbę wybrałam mąkę ryżową. Żur z takiego zakwasu wychodzi delikatny w smaku, niektórym może bardziej przypominać barszcz biały.

  • Przepis na jajka faszerowane łososiem wędzonym

    Chyba najważniejszą pozycją w menu Wielkanocnym są jajka. Te faszerowane wędzonym łososiem smakują rewelacyjnie i będą idealną propozycją na Wielkanocne śniadanie.