Przepisy kulinarne
Chyba najważniejszą pozycją w menu Wielkanocnym są jajka. Te faszerowane wędzonym łososiem smakują rewelacyjnie i będą idealną propozycją na Wielkanocne śniadanie.
Przepisy kulinarne
Każdy kolejny wypiek czy potrawa to nie tylko przepis. Przede wszystkim to nauka. Znów przekonałam się, że należy być wytrwałym, że warto coś naprawić i spróbować jeszcze raz. Baby, ach te baby ! W praktyce, każdy wie, że bywają niesforne. Drugie podejście okazało się sukcesem. Marchewka podarowała co ma w sobie najlepszego, mianowicie smak, kolor oraz słodycz. Ciasto w przeciwieństwie do większości babek jest wilgotne.
Przepisy kulinarne
Udało się ! :) Zapominam o rocznej tęsknocie za uwielbianą przeze mnie zupą . Teraz mogę się opychać do woli. Sama zupa jest prosta w wykonaniu, problemem jest jej intensywny i ujmujący kwaśny posmak. Jest już kilka zacnych pomysłów na stworzenie bezglutenowej wersji: woda z kiszonych ogórków, kromki chleba czy sok z cytryny. Postawiałam na tradycję czyli zakwas! Na pierwszą próbę wybrałam mąkę ryżową. Żur z takiego zakwasu wychodzi delikatny w smaku, niektórym może bardziej przypominać barszcz biały.
Przepisy kulinarne
Udało się ! :) Zapominam o rocznej tęsknocie za uwielbianą przeze mnie zupą . Teraz mogę się opychać do woli. Sama zupa jest prosta w wykonaniu, problemem jest jej intensywny i ujmujący kwaśny posmak. Jest już kilka zacnych pomysłów na stworzenie bezglutenowej wersji: woda z kiszonych ogórków, kromki chleba czy sok z cytryny. Postawiałam na tradycję czyli zakwas! Na pierwszą próbę wybrałam mąkę ryżową. Żur z takiego zakwasu wychodzi delikatny w smaku, niektórym może bardziej przypominać barszcz biały.