KobiecePorady.pl

Przepis na kakaową tartę z owocami

Tarta z owocami to świetna propozycja na letni deser. Przepis jest bardzo prosty i jego wykonanie zajmie krótką chwilę. Tarta wychodzi dość cienka ze względu na brak mąki, więc można podwoić proporcje składników.

Kuchenne innowacje -

Powiązane artykuły

  • Tea Rebels-kawy poprawiające nastrój

    Dzisiaj chciałabym Wam pokazać sklep w którym możecie kupić kawy i herbaty na każdą okazję. W ofercie sklepu Tea Rebels znajdują się produkty, które możecie zabrać ze sobą do biura, dać komuś na prezent lub możecie dobrać je do Waszego aktualnego nastroju. Ja jednak opowiem Wam dzisiaj o kawach :) Tea Rebels https://www.tearebels.pl/

  • Letnie orzeźwienie w zdrowej wersji homemade? Z SodaStream to możliwe!

    Letnia pora roku i wysokie temperatury powietrza skłaniają do spożywania lekkich i orzeźwiających napojów. Co zrobić kiedy jednak z każdej strony czyhają na nas wakacyjne pokusy, jak np. słodkie lodowe koktajle. Przedstawiamy kilka przepisów, które łatwo można wykonać zarówno w domu, podczas pikniku w ogrodzie czy wakacyjnego wyjazdu. A wszystko to na bazie wody gazowanej, która nawet dobrze znanym smakom nada niecodziennego charakteru.

  • Marakuja i mango pod bezową pierzynką

    Ten deser jest wprost przepyszny, ma delikatny, subtelny smak i wręcz rozpływa się w ustach! Lekko kwaskowaty smak marakui przełamuje słodycz bezowej pianki, a tę kompozycję dopełnia łagodny, słodki smak mango. kładniki odżywcze ukryte w owocach mango i marakui, wysyconych antyoksydantami, witaminami, minerałami i błonnikiem dodatkowo eksponują walory tego deseru. Prosty a zarazem wyszukany, jest to idealny deser na wszelkie okazje i na każdą porę roku, można go z powodzeniem podać latem, jak i na świąteczny stół w grudniu. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno, ale latem radzę go podawać schłodzony, będzie wtedy bardziej orzeźwiający.

  • Placuszki z cukinii i ziemniaków z ziołowym serkiem „sarrasou”

    Placuszki z tartej cukinii i ziemniaków, podane z serkiem śmietankowym wymieszanym z ziołami, które Wam dzisiaj proponuję, są zainspirowane regionalnym daniem z Owernii, autorstwa jednego z najlepszych francuskich szefów kuchni Régisa Marcona. Tak przygotowany serek nazywa się w tym regionie Francji „sarrasou”, tradycyjnie do jego przyrządzenia używa się świeżego, miękkiego twarożku ze zsiadłego mleka, sprzedawanego w specjalnych pojemniczkach z dziurkami, umożliwiających odpływanie serwatki. Tego typu ser odstawia się przed użyciem poprzedniego dnia do odsączenia. Ale można go również zastąpić śmietankowym serkiem twarogowym. Placki są niezwykle proste w przygotowaniu, nie dodałam do nich mąki ani jajek i są naprawdę smaczne, idealnie sprawdzą się na letni obiad.