Składniki:
Suche:
- 200 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- ćwierć łyżeczki soli
Mokre:
- 2 jajka
- pół szklanki mleka
- pół szklanki oleju
Pozostałe:
- 100 g salami
- 1 kulka mozarelli
- 12 pomidorków koktajlowych
- bazylia świeża do dekoracji
Przygotowanie:
W misce połączyć składniki suche. W drugiej misce połączyć składniki mokre. Składniki płynne przelać do suchych, wymieszać. Mozarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, salami pokroić drobno. Dodać do masy, zostawiając nieco mozarelli do dekoracji góry babeczek. Wylać do form muffinkowych, posypać mozarellą, wetknąć pomidorka. Piec ok 30 min w temp. 180 st C, opcja góra- dół. Wystudzić, udekorować świeżą bazylią.
Smacznego!